Cześć, rozglądam się za jakimś samochodem najlepiej w benzynie podatnym na instalację LPG, chociaż diesla bez dpf również nie wykluczam, ale jakoś do diesli nie jestem przekonany. Szukam czegoś w ocynku i żeby miało chociaż 120km, 5D oraz było w miarę możliwości zwrotne na ciasnych parkingach, przez to głównie patrzę na takie modele jak Astra H, Vectra C, Peugeot 307, Bravo, Grande Punto, ale dość ciężko znaleźć coś fajnego. Myślałem jeszcze dorzucić do puli poszukiwań VW Golfa 4, Audi a3 8l, Audi A4 B6, z końców produkcji z silnikami 1.8t lub 1.8 oraz Citroena C4 oraz Lagunę i Megane 2, ale te nie wiem czy warto się pchać w C4, Lagunę i Megane oraz w starego 1.8t bo za tą samą cenę można znaleźć kilka lat młodszego Opla lub Fiata też z turbo. Fajne diesle 1.9TDI mi się trafiły bo były nieźle zadbane i wgl, ale na start trzeba było grzebać w silniku co nie jest dla mnie straszne bo kilka już 1.9TDI rozebrałem na śrubki i złożyłem, ale te ceny ON oraz coraz większe ograniczenia związane z dieslem mnie trochę zniechęcają do pracy przy aucie. Japońce są fajne, ale jedynie Toyota robi dość solidnie zabezpieczone antykorozyjnie auta, ale lubi montować silniki z bezpośrednim wtryskiem co się z LPG zbytnio nie łączy tak samo BMW, E46 strasznie wrażliwe jest i gnije a E90 nie ma fajnych benzynowych silników.
Co byście mi polecili w tej sytuacji, szukać np A3 8l z silnikiem 1.8 lub 1.8t i przy niej grzebać trochę czy np młodszego Fiata Bravo 1.4t lub Astre H.
Co byście mi polecili w tej sytuacji, szukać np A3 8l z silnikiem 1.8 lub 1.8t i przy niej grzebać trochę czy np młodszego Fiata Bravo 1.4t lub Astre H.