• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Accord 2005 Rok. Przy samym zapłonie po włączeniu ac rusza wiatrak

AutoManiak85

Bywalec
Dołączył
22.11.2019
Postów
63
Punktów
2
Wiek
36
Miasto
Legnica
Witam.
Mam taki problem.
Po przekręceniu kluczyka na zapłon i wciśnięciu AC załącza się wiatrak.
Po odpięciu czujnika ciśnienia AC wiatrak się wyłącza i po wpięciu znowu włącza. Po odpaleniu auta Wiatraki chodzą, ale nie włącza się sprężarka i na sterowaniu elektromagnesu brak napięcia.
Ktoś ogarnia temat?
Klima nabita 550 g
Ktoś coś???
 

AutoManiak85

Bywalec
Dołączył
22.11.2019
Postów
63
Punktów
2
Wiek
36
Miasto
Legnica
Po podłączeniu komputera nie ma nawet opcji wybrania czujnika ciśnienia układu klimatyzacji. Jest tylko klimatyzacja załączona / kompresor załączony, a na zasilaniu brak prądu
 

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.05.2011
Postów
2540
Punktów
710
Wiek
33
Miasto
Ząbki
WWW
www.mechanikazabki.com.pl
Sprawdź błędy w silniku. Jak będziesz mieć czujnik temperatury płynu chłodzącego walnięty to nie załączy sprężarki a wentylatory będą chodziły non stop. To po pierwsze
Po drugie w hondach z tego co mi się wydaje wentylatory są na krótko podpięte z wyłącznikiem AC.
Po trzecie sprawdź przekaźnik od klimy w skrzynce pod maską.
 

AutoManiak85

Bywalec
Dołączył
22.11.2019
Postów
63
Punktów
2
Wiek
36
Miasto
Legnica
Sprawdź błędy w silniku. Jak będziesz mieć czujnik temperatury płynu chłodzącego walnięty to nie załączy sprężarki a wentylatory będą chodziły non stop. To po pierwsze
Po drugie w hondach z tego co mi się wydaje wentylatory są na krótko podpięte z wyłącznikiem AC.
Po trzecie sprawdź przekaźnik od klimy w skrzynce pod maską.
Po podłączeniu kompa czujnik pokazuje prawidłowa temperaturę. Póki co auto pojechało bo klient miał pilny wyjazd. Jak tylko wróci do mnie to będę szukał dalej. Póki co dzięki za wszelkie sugestie
 

DarekS4

SuperMechanior
Dołączył
5.02.2018
Postów
146
Punktów
2
Miasto
Bielsko-Biała
Odgrzeje mam podobny problem ....
Klima przestała działać - Był błąd czujnika ciśnienia - sprawdziałem wiązkę i wymieniłem czujnik - błąd zgasł ale AC dalej nie działało... Dobiłem czynnik bo było mało ale dalej bez efektu. Sprawdziłem napięcie na kompresor i było OK wiec diagnoza uszkodzony elektromagnes. Oddałem kompresor na regenerację. Wymieniłem też chłodnicę i osuszacz. Wszystko złożone i efekt jest taki że po przekręceniu zapłonu wentylatory włanczają się na 10 sec. Lub odrazu odpalam i klima i wentylatory idą ok 10 sec i się rozłancza. W tym momencie pracy mrozi elegancko. Ręce mi opadają bo pierwsze sam wyminiłem elektromagnes i okaząło się że chwyciło kompresor w środku. Oddałem na kaucje i przyszedł nowy ale z wtyczką 1 pin ja mam 3. Podpiołem go i podałem mu na ten pin + i działało ale nie dąło się wyłączyć AC. Odesłałem to i zrobili mi to z wtyczką na 3 pin ale efekt jest taki jak opisałem wyżej.
 

DarekS4

SuperMechanior
Dołączył
5.02.2018
Postów
146
Punktów
2
Miasto
Bielsko-Biała
Panowie podłączyłem kompa i tak.
P0533 - Wysokie napięcie w obwodzie czujnika A ciśnienia chłodniczego.

Jak mam klime na O/N - nie skasuje
Jak mam klime na OFF - raxz skasuje raz nie
Jak mam sam zapłon skasuję i klima działa da się ją na przycisku włączyć wyłączyc i nie ma żadnych błedów.

Po zgaszeniu auta i odpaleniu znów idzie tylko 10 sec i ją rozłancza i wywala ten błąd.

Czujnik nowy z BEHRA

Ovczywiście wtedy kiedy działa nie ma problemu wentylatory śmigają a klima mrozi wzorowo
 
Do góry Bottom