• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda CR-V 3 buczenie przy skręcaniu w prawo

maciek_360

Bywalec
Punktów
5
Cześć. Podczas jazdy skrętu tylko w prawo słychać jakby łożysko w kole buczało, ale to nie łożysko, bo wymieniłem w lewym kole łożysko i nadal buczy. Gdzieś wyczytałem że to może być tylny most. Że podczas skrętu załącza się tylny napęd i ponoć wtedy tak buczy. Podobno wymiana oleju w moście pomaga. Miał ktoś coś podobnego ?

Brzostowski

SuperMechanior
Punktów
22
Na podnośnik i zakręć kołem, wiele razy już ta teoria że skręcasz w prawo i wymieniasz lewe łożysko zawodziła. Na podnośnik i kręcenie wtedy wiadomo czy łożyska okej czy nie

Punktów
10
Miasto
Warszawa
Cześć. Podczas jazdy skrętu tylko w prawo słychać jakby łożysko w kole buczało, ale to nie łożysko, bo wymieniłem w lewym kole łożysko i nadal buczy. Gdzieś wyczytałem że to może być tylny most. Że podczas skrętu załącza się tylny napęd i ponoć wtedy tak buczy. Podobno wymiana oleju w moście pomaga. Miał ktoś coś podobnego ?

U mnie stary olej objawiał się jakby ciężkim ruszaniem na skręconych kołach, tzn. tył był zapięty i pchał mocno przód, zmień olej najlepiej z płukanką, pamiętaj że do tych mostów jeśli jest na nim wybite DPS-F to tylko oem'owy olej (około 130 zł za 2L w aso)

maciek_360

Bywalec
Punktów
5
Jak kręcę kołami to ciężko co kolwiek zdiagnozować bo napęd na 4 koła i wal się kręci cały czas i przez opory ciężko coś usłyszeć/poczuć. Olej w moście i tak do wymiany, ale mam wrażenie że to jednak któreś łożysko. Gdzieś w czeluściach internetu znalazłem że wiele osób miało podobne objawy i wymiana oleju w moście pomogło. Byłem Ciekaw czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia, bo to forum było pomocne nie jeden raz.

Do góry Bottom