• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda CRV I 2.0 16v 4x4 - Drgania przy 2,5 obrotach

mass51

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem w aucie chodze od mechanika do mechanika, mianowicie pojawiają sie wibracje całej karoseri od 2,2 tyś do 2,8 tyś obrotów praktycznie na każdym biegu niezaleznie od przyśpieszania czy spadku poprostu w tym przedziale coś wali, przy 120 km/h przy wspomnianych obrotach pojawia się również lekie drgania kierownicy. Problem ten nie występuje przy zimnym silniku. W aucie cale zawieszenie zrobiene 0 luzów, wymienione półosie, skrzynia biegów, felgi proste, nowe opony koła wyważone, zbieżność zrobiona jedynie przy załączeniu mostu 4x4 tylni dyfer lekko piszczy, wszystkie oleje w mechanizmach wymienione. po ok 2,8 tyś obrotach do odcinki nic nie wibruje nie wali. Co to może być?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
to jest dopiero patologia internetowa.
wymienione wszystko, półosie zawiech skrzynia biegów...buhaha, kto w to koorva uwierzy?
Mechanika to nie widziało i tyle. Pisz jak jest albo sie bujaj dalej.

mass51

Nowy
Punktów
0
XMARIO Gościu pisze co wymieniłem nie ściemniam, skrzynia wymieniona nie tyle z powodu drgań a dlatego że wsteczny nie chciał wchodzić, przy wymianie mechanik mówił że dwumas ok ale czy napewno to sprawdził nie wiem :/ Zawieszenie całe zrobione razem a amorami jak chcesz pomoc to napisz coś konkretnego a nie jedziesz po bandzie bracie polaku

XMARIO Gościu pisze co wymieniłem nie ściemniam, skrzynia wymieniona nie tyle z powodu drgań a dlatego że wsteczny nie chciał wchodzić, przy wymianie mechanik mówił że dwumas ok ale czy napewno to sprawdził nie wiem :/ Zawieszenie całe zrobione razem a amorami jak chcesz pomoc to napisz coś konkretnego a nie jedziesz po bandzie bracie polaku

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Ok. przepraszam, może za grubo. Po prostu nie wierzę że mechanicy rozkładają ręce, to jest zbyt proste do zdiagnozowania.
Nie pomogę, bo nie widzę tego i nie jeździłem.

mass51

Nowy
Punktów
0
Jak by to było takie proste to bym nie pisał na forum

mass51

Nowy
Punktów
0
wibruje motor czy napęd. to należy ustalić
Na postoju przy dodaniu gazu są jakieś lekkie wibracje ale minimalne, najbardziej to czuc przy oporze na biegach z tym że na pierwszym biegu nic nie czuc a zaczyna sie od drugiego na ktorym jest to najbardziej odczuwalne

Do góry Bottom