1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Hyundai coupe 2.0 benzyna 2002r. 136km -Pali bezpiecznik 100A

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Markson43, 8-09 18.

  1. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    718
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Auto ostatnio dwa razy na miesiąc pali bezpiecznik główny 100A.
    1.Zrobiłem dziś pomiar i jego obciążenie po włączeniu wszystkiego co się da jest 40A z tym że 20 dodaje po włączeniu ogrzewania szyba tył+lusterka.
    2.Jest ten układ dziwaczny bo ładowanie leci przez ten akurat bezpiecznik ale to nie całe dziwactwo.
    3.To jest bezpiecznik na rogu skrzynki czyli poza nią...niebieski 100A

    Ja mam parę pomysłów :
    -Albo aku już słaby i jest większy pobór
    -ładowanie podłączyć prosto do aku
    -szukanie jakiegoś chwilowego zwarcia ale jednak przy poborze 40A bezpiecznik się mocno grzeje..35st.
    -słabej jakości bezpiecznik lub dać 120A bo takie dawali w 2003r.
     

    Załączone pliki:

    Ostatnio edytowano: 8-09 18
  2. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    718
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Oto diagram jak to jest podłączone.....
     

    Załączone pliki: