1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

HYUNDAI I30 1.6 B 2008r

Dyskusja w 'Silniki benzynowe' rozpoczęta przez użytkownika Mega_mix, 13-10 20.

  1. Mega_mix

    Mega_mix Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    24-11 12
    Postów:
    203
    Docenione treści:
    22
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    Witam HYUNDAI I30 1.6 Benzynka 2008r nie pali jak zimny , czujnik tęperatury ok ,podkładany drugi odpinany zero zmian ,pompka paliwa 4 bary , po psiknjeciu plaka ,pracuje pali tak jak by była dawka rozruchowa za mała na gazie odpala ,wtryski +listwa zmieniona ciepły odpala , dałem sterownik do zmiany dawki rozruchowej ale podobniesz się nie da ,sonda odpinana brakuje mi już pomysłów
     
  2. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    11 874
    Docenione treści:
    6 214
    Miasto:
    turek
    A po co?
     
  3. lukias

    lukias Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    31-05 13
    Postów:
    372
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    Lubelskie
    Bo tak piszą na forum.mechanika.pl.
    Jakie parametry? Są jakieś błędy?
     
  4. Mega_mix

    Mega_mix Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    24-11 12
    Postów:
    203
    Docenione treści:
    22
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    miałem nawet ostatnio że była w meriwie nie ta i czas wtrysku był zaraz po odpaleniu 2,3 po parunastu sekundach podbijał do3,6 i zaczynalo być wypadanie zapłonu i go przylewalo

    błędów brak czas wtrysku jak odpali 3,5 -3,3 teperatury się pokrywają
     
  5. lukias

    lukias Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    31-05 13
    Postów:
    372
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    Lubelskie
    Może coś mechanicznego?
     
    Mega_mix lubi to.
  6. Mega_mix

    Mega_mix Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    24-11 12
    Postów:
    203
    Docenione treści:
    22
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    ale to by raczej na gazie nie odpalał i plaku jak odpali to chodzi ok podłozyłem mu pompkę koło listwy bez regulatora bila na maxa to pali
     
  7. DarekS4

    DarekS4 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    5-02 18
    Postów:
    94
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wygląda jakby się czasy wtrysku po temp. rozjechały. Tam jest regulator na wtyczkę czy podciśnieniowy ?
    Gdzie to dawałeś że Ci powiedzieli że się nie da. Podeślij plik
     
    Mega_mix lubi to.
  8. Mega_mix

    Mega_mix Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    24-11 12
    Postów:
    203
    Docenione treści:
    22
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    już opanowane winom była benzyna a sterownik dawałem u siebie koło Kielc ale dzięki jak robisz sterowniki i oprogramowania podeśli numer to napewno się doezwe