1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Hyundai I30 1.6CRDI kreci ale nie odpala

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika rado747, 19-12 16.

  1. rado747

    rado747 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    25-01 12
    Postów:
    49
    Docenione treści:
    11
    Miasto:
    Polska
    Auto po dłuższym postoju tj. jak silnik jest zimny potrzebuje bardzo długiego czasu na odpalenie o ile akumulator nie padnie wcześniej. To tak co sprawdzone:
    - akumulator
    - świece żarowe
    - immo ( na obu kluczykach to samo )
    - komputer nie zanotował żadnych błędów

    Czekam jeszcze na pomysły.
     
  2. david2291

    david2291 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-07 11
    Postów:
    866
    Docenione treści:
    84
    Paliwo pewnie się cofa
     
  3. old1977

    old1977 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    20-01 13
    Postów:
    2 340
    Docenione treści:
    495
    jeśli się nie mylę to w tym motorze nie ma elektr. pompy wstępnej w baku,jeśli tak to podejrzewam cofające się paliwo
     
  4. szachu41

    szachu41 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-05 11
    Postów:
    1 763
    Docenione treści:
    368
    Miasto:
    Ząbki
    Adres strony:
    Nieszczelność w układzie paliwowym, padnięte wtryski, zawór ciśnienia paliwa...
     
    Lechtak lubi to.
  5. Misiakowski

    Misiakowski Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    765
    Docenione treści:
    92
    Miasto:
    Gdansk
    kolego sprawdź ciśnienie na listwie. Mozesz tez zamontować taka gruszke (pompkę) np. Od citroena przed filtrem paliwa i przed odpaleniem podpompować.
     
  6. Sassin

    Sassin Nowy

    Offline
    Dołączył:
    11-10 16
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Przed sprawdzaniem ukladu paliwowego upewnisz sie podajac plaka do przepustnicy, jak rozkreci sie bez problemow, to masz odpowiedz. Przy okazji sprawdz, czy istnieje mozliwosc spuszczenia wody z filtra. Jesli uda ci sie pozbyc nazbieranej wody z ukladu i problem nie ustapi, to pozostaje ci szukac nieszczelnosci w ukladzie.
     
  7. brzozaayz

    brzozaayz Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    29-08 13
    Postów:
    1 129
    Docenione treści:
    156
    A jak już odpali i jest ciepły to jak zapala?
     
  8. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 361
    Docenione treści:
    649
    Miasto:
    Szczecin
    Już chyba jeździ.
     
  9. elektro641130

    elektro641130 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 18
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    BORY TUCHOLSKIE
    Witam mam taki sam problem z odpalaniem hyundaia 1.6 crdi 90km odpala tylko na plaka po wkręceniu na obroty chodzi idealnie do zgaszenia po zgaszeniu po godzinie znowu plak świece wymienione filtry wymienione brak błędów na komputerze proszę o jakieś podpowiedzi bo brak już pomysłów
    Pozdrawiam Mirek
     
  10. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Zamow na allegro cala paczke bedzie taniej
     
  11. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    4 071
    Docenione treści:
    2 111
    Miasto:
    turek
    Elektro, sprawdź wtryski.
     
  12. elektro641130

    elektro641130 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 18
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    BORY TUCHOLSKIE
    Wtryski sprawdzone

    Zaznaczę że stało się to od razu po przejechaniu 30 km
     
  13. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    4 071
    Docenione treści:
    2 111
    Miasto:
    turek
    Jak na 100% to może czujnik wału. Nie zawsze da błąd. Jak dostaje paliwo i ma kompresję to co jeszcze pozostaje?
    A jest pozwolenie na start i obroty widzi?
     
    Ostatnio edytowano: 6-10 18
  14. elektro641130

    elektro641130 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 18
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    BORY TUCHOLSKIE
    Obroty widzi ale nie wiem co to jest pozwolenie na start ?
     
  15. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 361
    Docenione treści:
    649
    Miasto:
    Szczecin
    Pozwolenie na uruchomienie auta.
     
  16. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 415
    Docenione treści:
    684
    Miasto:
    łódź
    skoro na plaka zapala to jest !! szukałbym nieszczelnosci w układzie paliwa (i ta woda w paliwie ) i dla pewnosci nowy czujnik wału filtr paliwa jest nowy???
     
  17. elektro641130

    elektro641130 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 18
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    BORY TUCHOLSKIE
    Chyba tak ?

    Nieszczelności brak filtr nowy
     
  18. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 415
    Docenione treści:
    684
    Miasto:
    łódź
    to na logike -skoro na plaka pali a sam nie chce -diesel musi miec szczelny uklad paliwa ! musi miec powietrze.! cisnienie! sygnał! wtryski sa dobre ?
    nieszczelnosc nie spowoduje czasem wycieku paliwa a jedynie cofniecie! jak ktos wyzej napisal wstaw gruszke od psa i sprawdz czy podpompwoanie cos pomoze
     
  19. elektro641130

    elektro641130 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    6-10 18
    Postów:
    7
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    BORY TUCHOLSKIE
    W hyundaiu na filtrze jest pompka można pod pompować paliwo ręcznie i to nie pomaga

    Jeszcze raz zaznaczam po odpaleniu super bryka bez zastrzeżeń
     
  20. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 415
    Docenione treści:
    684
    Miasto:
    łódź
    nie no cos musi byc -bo jesli czujnik wału by padł to by chyba na plaku takze nie palił szukaj to stronie paliwa ! ale dla pewnosci wymien ten czujnik
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. hyundai i30 ciezko odpala

    ,
  2. hyundai i30 problem z odpaleniem

    ,
  3. i30 problem z odpalaniem po.nocy