• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Hyundai i40 2015r 1.7 116km szarpie podczas przyspieszania

Rytel

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poreba
Witam. Jestem po remoncie silnika, pękł łańcuch, robiona góra, głowica, zawory, nowy rozrząd itp, dół jest ok. Podczas przyspieszania auto potrafi poszarpywac, nie zawsze ale często, tak samo podczas jazdy z równa prędkością gdy musnę pedał gazu czuć lekkie dławienie. Na komputerze brak błędów. Przed remontem miałem jedno sporadyczne szarpnięcie ale tylko w lato, w zimę nie było szarpnięc.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Łańcuch do sprawdzenia, brzmi jakby się wyciągnął albo w ogóle był źle założony. I nieważne, że dopiero co nowy zakładałeś.

Rytel

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poreba
Nie pokazałoby by błędów? Na postoju naprawdę bardzo ładnie pracuje. Spalanie spadło po całej regeneracji i czyszczeniu dolotu z około 7l na 5.7l.

Ostatnia edycja:

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
305
Miasto
Rakszawa
Niekoniecznie, zależy w jakim stopniu. Jak jest fest rozciągnięty, to będą jakieś problemy z korelacją wałków albo coś w ten deseń.

Rytel

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poreba
Gdy wypala się dpf nie ma żadnych szarpan, mogę jeździć z różnymi prędkościami, obrotami i problemu nie ma. Dpf się wypali to problem wraca.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
No to paliwa nie dostaje.
Automatyczne połączenie postów:

Zacząłbym od Teca2000 :cigar:

Do góry Bottom