• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ibiza 6l wyjący alarm

Tomek9396

Początkujący
Punktów
0
Witam

Ostatnio bez powodu zalącza mi się alarm jest możliwość w prosty sposób jakoś odłączyć ten alarm lub za pomocą vag com??

Wyskakują bledy
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220): Implausible Signal

00929 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Passenger Side (F221): Implausible Signal

Tomek9396

Początkujący
Punktów
0
Kable są całe.
Wcześniej miałem jeszcze błąd tylnych drzwi Ale tam zacinaly się wymieniłem zamek i błędu nie ma. A przednie zamki działają prawidłowo A błąd wywala.
Panowie jak mogę wyłączyć ten alarm całkowicie bo ostatnio zalącza mi się w nocy i chcem to narazie odłączyć?

Tomek9396

Początkujący
Punktów
0
Ma ktoś jakiś pomysł albo jak mogę całkiem odłączyć alarm?

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
467
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Pisałem wcześniej, aby podłączyć kompa i zobaczyć co powoduje że alarm się załącza ( oczywiście jest jest fabryczny ). Może któryś czujnik w drzwiach, może czujnik ultradźwiękowy - w parametrach powinno to być widoczne.

Tomek9396

Początkujący
Punktów
0
Oryginalny tylko napisał byś mi jak to zrobić przez vag com

tomimechanik

Początkujący
Punktów
1
w adaptacjach z jedynki zmienić na zero kanał 5 lub inny doczytać trzeba a najlepiej sprawdzić w pomiarach drzwi otwarte zamknięte któte niereaguja

Do góry Bottom