• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ibiza IV kopcenie i zapach spalin

Dawid1123

Początkujący
Punktów
0
Witam, pacjent Seat Ibiza IV 1.2 mpi 70km auto od jakiegoś czasu nadmiernie kopci na biało w kabinie wyczuwalny śmierdzący zapach spalin plus ubywa oleju. Kompresja 14 barów na cylindrze, uszczelka pod głowicą wykluczona, odma też świece bez nagaru jedyne co od czasu do czasu zapali się check z powodu sondy czy to może być realna przyczyna ? Dodam że jakieś 1,5 roku temu robiony był remont silnika. Za wszelkie pomysły i sugestie dziękuję !

Solution
Przecież nikt Ci samochodu nie zdiagnozuje na odległość. Zresztą nie wiadomo, czy Ty w ogóle umiesz sam wykręcić świece.
Czego oczekujesz od forum?
Remont był robiony 1,5 roku temu. "Gwarancja" dawno minęła. Wymyślą setkę rzeczy żebyś zapłacił drugi raz.

W czym problem?
Świece wykręcałeś?

świece bez nagaru
Czyli sam wykręcałeś? Czy warsztat specjalnie czekał na Ciebie i trzymał na blacie żeby Ci pokazać?

Taka zabawa w głuchy telefon i jałowa gatka, bo sam nawet świec nie wykręciłeś.

Sam aż jestem w szoku, że uczestniczę w czymś takim, chyba z nudów...albo dlatego że powiedziałem A i chcę już dokończyć mówiąc B.

Dawid1123

Początkujący
Punktów
0
W sumie nic spod maski się nie kopci ale no termin na poprawienie tego remontu ‚remontu, mam dopiero w styczniu, myślicie że bezpiecznie tym jeździć ? Nie zapalę się ?

Dawid1123

Początkujący
Punktów
0
Ogólnie ten zapach spalin czuć tylko przy rozruchu po chwili to mija
No tłumik ogólnie upierdzielony olejem

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Przecież nikt Ci samochodu nie zdiagnozuje na odległość. Zresztą nie wiadomo, czy Ty w ogóle umiesz sam wykręcić świece.
Czego oczekujesz od forum?
Remont był robiony 1,5 roku temu. "Gwarancja" dawno minęła. Wymyślą setkę rzeczy żebyś zapłacił drugi raz.

W czym problem?
Świece wykręcałeś?

świece bez nagaru
Czyli sam wykręcałeś? Czy warsztat specjalnie czekał na Ciebie i trzymał na blacie żeby Ci pokazać?

Taka zabawa w głuchy telefon i jałowa gatka, bo sam nawet świec nie wykręciłeś.

Sam aż jestem w szoku, że uczestniczę w czymś takim, chyba z nudów...albo dlatego że powiedziałem A i chcę już dokończyć mówiąc B.

Solution
Do góry Bottom