• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Immo off A3 8p

Krvstek

Początkujący
Dołączył
12.01.2021
Postów
8
Punktów
0
Wiek
25
Miasto
Nowy Targ
Witam wszystkich serdecznie, posiadam A3 8p przed lift, gość od którego kupiłem powiedział, że wyłączone albo usunięte immo ponieważ zmieniał pompki na młodsze, przez to brak sterowania szybami, pomoże ktoś naprowadzić jak ogarnąć to przez elektromechanik w sensie po drutować kablami czy nie ma wyjścia?. Pozdrawiam
 

MIKUr1

Uczestnik
Dołączył
30.12.2020
Postów
29
Punktów
6
Wiek
30
Miasto
Okolice Krakowa
Nic nie podrutujesz. Chyba, że jakąś mega rzeźbę. Licznik nie rozpoznaje transpondera i auto będzie odpalało, ale będzie aktywny Safe Mode. Ktoś kto dorabia kluczyki do Audi, musi Ci zakodować transponder.
 

nickel

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
19.02.2015
Postów
2645
Punktów
477
Wiek
56
Miasto
WLKP
Witam wszystkich serdecznie, posiadam A3 8p przed lift, gość od którego kupiłem powiedział, że wyłączone albo usunięte immo ponieważ zmieniał pompki na młodsze, przez to brak sterowania szybami, pomoże ktoś naprowadzić jak ogarnąć to przez elektromechanik w sensie po drutować kablami czy nie ma wyjścia?. Pozdrawiam
I to jest prawda co piszesz.Przy off jest problem z szybami.
 

Krvstek

Początkujący
Dołączył
12.01.2021
Postów
8
Punktów
0
Wiek
25
Miasto
Nowy Targ
Wiem o Tym, chwilę wałkuje ten temat, nawet gdzieś wyczytałem, że ktoś oszukał w jakiś sposób i to podłączył z przycisków do ecu ale nie dokonca jestem przekonany do druciarstwa i wolałbym zrobić jak fabryka przykazała
 

slawek2007.28

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
28.02.2018
Postów
1133
Punktów
419
Miasto
Okolice Ostrołęki
Będzie tak jeśli nie będzie zaprogramowany kluczyk.
Wyłączenie immo w ecu nie powoduje safe mode. Kilka postów wyżej jest napisane, dlaczego szyby nie działają.
 

Krvstek

Początkujący
Dołączył
12.01.2021
Postów
8
Punktów
0
Wiek
25
Miasto
Nowy Targ
Kluczyk jeden działa, zamyka otwiera itp, ale nie moge zaprogramować drugiego i rozumiem już czemu. Umówiłem się z gościem w Krakowie będziemy diagnozować dokładnie i jak uda się rozwiązać opiszę jak to wyglądało!
 

pawcar

SuperMechanior
Dołączył
6.02.2017
Postów
2117
Punktów
634
Miasto
Manchester
Zalezy który rok tego, transponder audi can tp25 ? + pin z licznika powinien dać rade, jezeli jest to końcówka roczników w dieslu to bedzie trzeba prekodować 7 bitami CS
 

Krvstek

Początkujący
Dołączył
12.01.2021
Postów
8
Punktów
0
Wiek
25
Miasto
Nowy Targ
Dziękuję za zainteresowanie i rady, kupię transponder i w sumie zabiorę go ze sobą do gościa co ma ogarnac
 

Diagbox10

-*-*-
Dołączył
5.04.2018
Postów
5869
Punktów
1044
Miasto
trasa lublin siedlce
tzn przeczytac na stole kessem lub ktagiem gelettem lub innym mape czy wylutowac kosc i czytac programatorem i wrzucic w program andre luisa i wyciac . potem wlutowac kosc . Czy tak?
 

Autoelektronika

Grupa Wsparcia Technicznego
Dołączył
30.09.2015
Postów
4035
Punktów
1146
tzn przeczytac na stole kessem lub ktagiem gelettem lub innym mape czy wylutowac kosc i czytac programatorem i wrzucic w program andre luisa i wyciac . potem wlutowac kosc . Czy tak?
W tym aucie po obd w 3-5 sek.
Nie popełnijcie gafy przed kodowaniem klucza, Pozdro
 

pawcar

SuperMechanior
Dołączył
6.02.2017
Postów
2117
Punktów
634
Miasto
Manchester
Zapewne ktos wstswil wieksze wtryski i ecu do kompletu, nie wiedzieli jak dograc to wylaczyli immo. Ale to tez bez sensu bo wystarczy wykaczyc w ecu a sam kluczyk dograc do deski i wszystko by dzialalo.
 
Do góry Bottom