• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Instalacja pod klucz udarowy

Rufus87

Nowy
Punktów
0
Witam
Posiadam na warsztacie kompresor o pojemności 100L.Od trzech lat pod tym kompresorem pracuje klucz udarowy,jednak instalacja nie jest w pełni prawidłowa,bo przewód jest podpięty bezpośrednio pod kompresor i pod klucz,brakuje odwadniacza oraz naolejacza w związku z czym klucz pracuje coraz gorzej.Wkońcu przyszedł czas,żeby zmodernizować instalację,chcę zakupić drugi,porządny klucz i tym razem prawidłowo wszystko zamontować,żeby klucz utrzymał swoją wydajność jak najdłużej.Chciałem w związku z tym zapytać czego potrzebuję?Mam już na oku nowy klucz,do tego nowe przewody,co jeszcze trzeba dokupić?na wyjściu sprężarki zamontować odwadniacz,a na wyjściu do klucza naolejacz?Czy też zakupić odwadniacz z naolejaczem w jednym i zamontować tylko to na wyjściu ze sprężarki?Na co jeszcze zwracać uwagę?Stary klucz nadal będzie używany,ale raczej nie będę już do niego dokupował akcesoriów,niech pochodzi jeszcze z rok i być może też go wymienię.Dzięki za pomoc

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Naolejacz z odwadniaczem u mnie jest przy maszynie do wulkanizacj, ajesli chodzi o klucze pneumatyczne to mam wkrecone w nie naolejacze, a odwadniaczy nie, do tego czesto spuszczam wode z kompresora. Jak narazie wszystko pieknie pracuje.

Do góry Bottom