Witam wszystkich forum znalazłem przez google Naprawiam czasami jakieś auta ale głównie hobbystycznie
Nie mam warsztatuPodstawowe pytanie: masz warsztat?
Bez nipu zapomnij. Jedyne wyjście to ktd jeśli warszawa bez nipu mają ofertę dla detalicznych i nawet dowożą. Całej reszty nie liczę bo partner ,gordon szarpie jak może z detalicznych ,jedynie ktd jest normalne .Jak zaczynałem to brałem od nich po 2000zl tygodniowo . Przeniosłem się do carsu bo tam dbają o klienta ,czapki kombinezony nigdy się o nic nie proszę tylko przywożą przy utargu miesięcznym u nich 23k netto dostaje bon paliwowy co trzy miesiące na bp. Dodatkowo 1500zl do łapy od carsu co miesiąc, priorytetowo rozwiązują moje reklamacje i czasami nawet jak ja coś spierdole przy montażu to pomagają z tego wyjść tj biorą na pół albo wrzucają na półkę.Nie mam warsztatu
Wowczasami nawet jak ja coś spierdole przy montażu to pomagają z tego wyjść tj biorą na pół albo wrzucają na półkę
Oczywiście nie zawsze ,to zależy od humoru opiekuna . Ostatnio np założyłem nowy zestaw sprzęgła do 1.6hdi z luka po złożeniu okazało się że sprzęgło się ślizga i widać już ślady na tarczy . Kupiłem drugi komplet z sachsa problemu nie ma . A sprzęgło poszło na półkę bez żadnego problemu że są śruby odciśnięte na docisku. Najważniejsze to w hurtowni wyrobić sobie kartę przetargową i wtedy można cuda działać. Ostatnio w carsie była promocja jak kupisz dwa czy trzy zestawy sprzęgła z luka to od schaefflera dostajesz klucz dynamometryczny toptula gratis. Klucz do mnie przyjechał a te trzy sprzęgła oddałem na zwrot , także naprawdę opłaca się mieć tam kogoś. Ode mnie mają ten plus że jak dzwoni opiekun i mówi weź beczkę z olejem to biorę bo on ma też z tego procent od castrola
Oczywiście nie zawsze ,to zależy od humoru opiekuna . Ostatnio np założyłem nowy zestaw sprzęgła do 1.6hdi z luka po złożeniu okazało się że sprzęgło się ślizga i widać już ślady na tarczy . Kupiłem drugi komplet z sachsa problemu nie ma . A sprzęgło poszło na półkę bez żadnego problemu że są śruby odciśnięte na docisku. Najważniejsze to w hurtowni wyrobić sobie kartę przetargową i wtedy można cuda działać. Ostatnio w carsie była promocja jak kupisz dwa czy trzy zestawy sprzęgła z luka to od schaefflera dostajesz klucz dynamometryczny toptula gratis. Klucz do mnie przyjechał a te trzy sprzęgła oddałem na zwrot , także naprawdę opłaca się mieć tam kogoś. Ode mnie mają ten plus że jak dzwoni opiekun i mówi weź beczkę z olejem to biorę bo on ma też z tego procent od castrola
taaa a świstak siedzi i zawija ))Oczywiście nie zawsze ,to zależy od humoru opiekuna . Ostatnio np założyłem nowy zestaw sprzęgła do 1.6hdi z luka po złożeniu okazało się że sprzęgło się ślizga i widać już ślady na tarczy . Kupiłem drugi komplet z sachsa problemu nie ma . A sprzęgło poszło na półkę bez żadnego problemu że są śruby odciśnięte na docisku. Najważniejsze to w hurtowni wyrobić sobie kartę przetargową i wtedy można cuda działać. Ostatnio w carsie była promocja jak kupisz dwa czy trzy zestawy sprzęgła z luka to od schaefflera dostajesz klucz dynamometryczny toptula gratis. Klucz do mnie przyjechał a te trzy sprzęgła oddałem na zwrot , także naprawdę opłaca się mieć tam kogoś. Ode mnie mają ten plus że jak dzwoni opiekun i mówi weź beczkę z olejem to biorę bo on ma też z tego procent od castrola
Nie będę was przekonywał, nie wiem ile tam zostawiacie u siebie w hurtowni ja zostawiam trochę kasy i mam przez to fajny układ z opiekunem w każdym bądź razie pozdrawiam .Dawno się tak nie uśmiałem
Nikogo nie będę przekonywał, jeśli jesteś w carsie zapytaj opiekuna czy mają fundusz na takie tematy ,gdzie producent wypina się i mówi że sprzęgło dobre a Ty zakładasz i twierdzisz że jest lipa. Zobaczysz co Ci odpowie ale takie przyjemności to tylko dla konkretnych warsztatów a nie dla ogórków.Kogo ty chcesz przekonać że oddałeś założone sprzęgło i poszło na półkę które jest zaplombowane, gdzie nawet nie idzie sprawdzić czy pasuje na wałek w skrzyni a Ty jeździłeś na tym i oddałeś, tak samo nikt nie jest głupi żeby brać 3 komplety sprzęgieł żeby wziąć klucz i potem te sprzęgła oddać przecież to jest wiadome że zapłaciłeś za ten klucz bo nie dotrzymałeś umowy z hurtownią, takie bajki to idź gdzie indziej gadać.
Może napisz, gdzie masz ten konkretny warsztat. Do takiego, to warto nawet dojechać z pińcet kilometrów.takie przyjemności to tylko dla konkretnych warsztatów a nie dla ogórków.
ok dzięki za odpowiedźNie będą chcieli z Tobą nawet rozmawiać.
Tu nie chodzi o lubienie bądź nie lubienie, powiedz mi czy sprzęgło które kupujesz i było zakładane a płacisz za "nowe" nie wiesz jak ktoś je montował i czy nie jest uszkodzone w trakcie montażu@Grzegorz.Józefów , @Giemza , chyba was na hurtowniach nie lubią, skoro tak nie macie.
Podpiszesz się pod taką naprawą i weźmiesz na klatę ewentualny ponowną demontaż i montaż skrzyni???Oczywiście nie zawsze ,to zależy od humoru opiekuna . Ostatnio np założyłem nowy zestaw sprzęgła do 1.6hdi z luka po złożeniu okazało się że sprzęgło się ślizga i widać już ślady na tarczy . Kupiłem drugi komplet z sachsa problemu nie ma . A sprzęgło poszło na półkę bez żadnego problemu że są śruby odciśnięte na docisku. Najważniejsze to w hurtowni wyrobić sobie kartę przetargową i wtedy można cuda działać. Ostatnio w carsie była promocja jak kupisz dwa czy trzy zestawy sprzęgła z luka to od schaefflera dostajesz klucz dynamometryczny toptula gratis. Klucz do mnie przyjechał a te trzy sprzęgła oddałem na zwrot , także naprawdę opłaca się mieć tam kogoś. Ode mnie mają ten plus że jak dzwoni opiekun i mówi weź beczkę z olejem to biorę bo on ma też z tego procent od castrola
Dokładnie jestem tego samego zdania, to nie a3 1.6 że skrzynie wyciągniesz w 30min, jak się trafi jakieś stare 4x4 w silnikiem w poprzek i skrzynia do wyrywania parę razy łącznie z saniami, to nikomu się nie uśmiecha tego wyciągać, gdzie oczywiście hurtownia pieniędzy za robotę nie odda, mój czas stracony, gdzie czas to pieniądz.Tu nie chodzi o lubienie bądź nie lubienie, powiedz mi czy sprzęgło które kupujesz i było zakładane a płacisz za "nowe" nie wiesz jak ktoś je montował i czy nie jest uszkodzone w trakcie montażu
Podpiszesz się pod taką naprawą i weźmiesz na klatę ewentualny ponowną demontaż i montaż skrzyni???
Bo ja nie, płacąc za nową część chcę nową a nie letko używaną z niewiadomą historią ...
Uczeń przerósł mistrzaklucz dynamometryczny toptula gratis. Klucz do mnie przyjechał a te trzy sprzęgła oddałem na zwrot