• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejs diagnostyczny Nissan Primera P11

woloos

Bywalec
Punktów
3
Koledzy nie znacie sie ... przeciez kazdy dobry mechanior kasuje bledy i juz dziala ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a bardzo dobry tylko kasuje i działa ( kase oczywiscie )

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
A ja ci powiem kup wszystkie to będziesz wiedział który lepszy :) a jak chcesz to gdzieś u mnie leży elm którego wykorzystalem raz tylko do odczytania błędów, mogę ci go sprzedać :) mam jeszcze jednego uszkodzonego AC możesz kupic i dasz do naprawy i będziesz miał wtedy coś lepszego niż elm

Ostatnia edycja:

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Absolutnie nikt z Ciebie nie drwi ,wszystkie uwagi są na miejscu.
Załóżmy że kupiłeś jakiś tam tanio super tester,Podłączasz się do auta
i wyświetla się błąd P 420. Jeżeli auto stoi daje się skasować,ruszasz znów
zapala się Check engine,taka żółta lampka. Logujesz się na forum z następnym pytaniem panowie mechanicy co to jest P 420.
Znów otrzymujesz odpowiedzi które dla Ciebie będą drwiną, a zakupiony interfejs to wyrzucone pieniądze w błoto.
Cieszy się tylko sprzedawca fejsa ,udało mi się znów złapać frajera.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no nie do konca sie z tym zgodze , czesto uzywal elma do odczytanie niektorych parametrow .

smoczetko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Ja tak to odebralem,bo wiekszosc napisala ze usuniecie bledu to znaczy naprawa auta,ja wiem ze niekture bledy sie wiaza z wymiana czesci w aucie,a nie wymieniac metoda prob i bledow az wymienie prawie wszystko i przy okazij ta uszkodzona czesc,ja do tego pytania podeszlem powaznie,bo chcial bym wiedziec co sie dzieje z moim autkiem,a nie wydawac kase za podlaczenie pod kompa.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Widzisz ... to nie tak , samo podlaczenie to jedno a wiedza i infirmacje co sie dzieje z autem to drugie . Kup najtanszy bo to praktycznie to samo i zobaczysz co z tego wycisniesz . czesto widze jak wymieniaja niepotrzebne elementy a problem lezy gdzie indziej .

smoczetko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Dzieki,i wlasnie mi o to chodzilo,bo ja wiem do czego sluzy interfejs,tylko nie wiedzialem ktury wziasc,dlatego pytam sie osob kture juz sie z tym troche obcuja.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
W AC nie wiem co poszlo , po prostu żaden laptop nie rozpoznaje urządzenia , a wszystko przez to jak uszkodziłem kabel usb

Do góry Bottom