1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

Dyskusja w 'Sprzęt diagnostyczny' rozpoczęta przez użytkownika PLmatiPL, 6-11 11.

  1. PLmatiPL

    PLmatiPL Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Witam
    Od pewnego czasu zastanawiam się na zakupem interfejsu diagnostycznego. I niewiem od czego zacząć czy od interfwjsów typu: http://moto.allegro.pl/oryginalny-polski-vag-2-5-usb-vw-audi-skoda-seat-i1895969289.html czy może http://moto.allegro.pl/autocom-cdp-pro-osobowe-nowy-poznan-gw12-i1901104647.html Sprzęt Auutocom CDP PRO bardziej przypada mi do gustu i teraz pytanie do was:
    - Od czego zacząć?
    - Co wybrać?
    - I inne urządzenia tego typu do 2500 zł. (mam nadzieje że wystarczy)
     
  2. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    3 297
    Docenione treści:
    1 288
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    Nie ma rzeczy nie możliwych, tylko czasem czasu brak!
    Pytanie jest bardziej złożone niż może Ci się wydawać .Powiedziałeś nie wiele na temat co chcesz tym sprzętem robić . Ja mam kilka różnych interfejsów a i tak nie wszystko jestem wstanie obsłużyć.
    Powiedz więcej co chcesz robić. Autocom to fajny sprzęt ale ta aukcja to chiński interfejs bez aktualizacji;(
     
  3. PLmatiPL

    PLmatiPL Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    5
    Docenione treści:
    0
    Wiesz jestem mechanikiem więc zależy mi na potwierdzeniu mojej teori na temat ze coś jest popsute a nie coś innego. Mile widziane są możliwości typu adaptować nowe elementy w samochodzie. Potrzebnych jest jak najwięcej funkcji do mechaniki. Mile widziane jest możliwość lekkiego podkręcania obrotów, silnika itd. do zabawy z własnym samochodem. Ważnym argumentem jest szybkość obsługi i jezyk polski (który ułatwi mi prace, ale z jak najlepszym tłumaczeniem) Widze że też jestes mechanikiem więc wiesz o co chodzi mi. Chce aby były możliwości zabawy z elektroniką (nie jakąś zaawansowaną chodzi mi o nauke tego zakresu dla mnie). Po zatym jestem zielony i właśnie prosze was o rade co warto kupić a czego nie i na co zwrócić uwage. W tym momencie głównie naprawiam auta z roczników 2003+. Ale zależy mi aby użadzenie było zgodne też z OBD1, BMW, Mercedes itd.
     
  4. shrek

    shrek Moderator Car Audio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    6-11 11
    Postów:
    3 297
    Docenione treści:
    1 288
    Miasto:
    Pyrlandia
    Adres strony:
    Do autocom-a musisz dokupić kabelki(adaptery) ale to fajny sprzęt sam mam taki ,interfejs ELM 327 to nie sprzęt dla profesjonalitów ale polecam Ci jeszcze stare ale jare rozwiązanie euroscan:http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-euroscan-visa-2000-pl-i1896438989.html ale uwaga musisz mieć w kompie dwa porty rs 232 czyli com 1 i com2 popatrz też za wersją z kabelkami w komplecie bo tu masz gołe przewody linji wiec do podłaczenia troszkę wiedzy potrzeba, ale da sie znaleść opisy jak w którym aucie to wygląda
     
  5. Loki

    Loki Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-11 11
    Postów:
    46
    Docenione treści:
    0
    Jakie auta, zakres oraz jaką kwotę możesz przeznaczyć?
     
  6. elmec

    elmec Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    18-11 12
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Ja polecam G-scan do azji, ma w sobie serwisówkę Kia i Hyundai, ma również pare marek z europy,USA . Fajnie rozbudowany w postaci drzewa. Actia atal też daje rade.
     
  7. Kula911

    Kula911 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    25-11 12
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Przyłączę się do tematu. Dobry jest CDIF/2 ? Myślałem żeby coś takiego kupić...
     
  8. elmec

    elmec Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    18-11 12
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Nie wiem ja nie testowałem,ale są napewno tacy co się wypowiedzą o CDIF 2. Wiem jedno wszystkiego nie zrobisz jednym testerem.
     
  9. kruk2

    kruk2 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    4-12 12
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Panowie a byście powiedzieli na temat BoschEsiTronic + KTS coś o tym słyszałem ale nie wiem jak z kosztami
     
  10. elmec

    elmec Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    18-11 12
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    koszty wysokie,abonament.
     
  11. Luku

    Luku Dekoder Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    13-11 11
    Postów:
    1 575
    Docenione treści:
    312
    Miasto:
    Nottingham
    Koszty wysokie ale jakość robi swoje.
     
  12. Tzm1982

    Tzm1982 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-10 12
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    witam czy może ktoś mi polecić jakiegoś sprzedawce z allegro interesuje mnie autocom
     
  13. PogotowieSamochodoweUK

    PogotowieSamochodoweUK Gość

    Online
    Wybierz cos do czego nie trzeba placic abonamentow, ja nie rozumiem placenia abonamentu za sprzet raz kupiony;) Ale to moje odczucie....

    Za cene 2500 mozesz juz kupic porzadnego snap on np MT2500 lub MTG2500 a to juz sa skanery z wyzszej szkoly jazdy. Obsluguja wszystkie bloki, wszystkie marki, a jak cos nowego wychodzi to dokupujesz za okolo 100zl klucz/plytke i juz masz to auto w programie.

    Na ebay przewaznie za okolo 200F uzywka i 400-450f nowe sa.

    a no i zestaw wszystkich kluczy to okolo 100F
     
  14. Konio

    Konio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    4-01 13
    Postów:
    190
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Pow.Sztumski
    Jak chcecie korzystać z fejsów z ale...drogo to tylko w garażu ,bo jak ma się firmę i na tym sprzęcie się zarabia to
    ja przyjdą z policji PG to trza mieć Fakturę na sprzęt z oprogramowaniem.Teraz jeden na drugiego donosi.
    Teraz śledzą aukcje z ale..drogo z nielegalnym sprzętem i kto go kupił-myślę o prowadzących działalność.
    Jak kupować to tylko poza aukcjami.:D
     
  15. PogotowieSamochodoweUK

    PogotowieSamochodoweUK Gość

    Online
    A od kiedy MT jest nielegalne? Jest mnustwo uniwersalnego sprzetu legalnego i bez abonamentwo. I nie trzeba miec zadnych faktur na zakup bo mogles to dostac od wojka pod choinke;)
    Na kazdym ori przedniocie komputerowaym jest jego certyfikat i numer seryjny to wystarczy. A policja nie ma prawa wejsc do warsztatu bez nakazu;)
     
  16. Konio

    Konio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    4-01 13
    Postów:
    190
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Pow.Sztumski
    Jak przychodzą -to z nakazem i ich wizyta jest zawsze wcześniej przygotowywana pod kontem pirackich programów i korzystania z nich w celach zarobkowych podczas prowadzenia działalności gospodarczej.
    Wiem to od moich kolegów ,którzy to przeszli i co za co.
    Niema tłumaczenia że to dostałem lub nie wiedziałem:cool:;)
     
  17. PogotowieSamochodoweUK

    PogotowieSamochodoweUK Gość

    Online
    Ja mowie o legalnych rzeczach na ktore nie masz dowodu zakupu. Nie oznacza to ze ukradles;)

    Natomiast inna sprawa jesli sie ma cos malo legalnego (nielegalnego wg rzadu, a nie wg ludzi;) )to trzeba byc glupim zeby to trzymac w miejscu ogolno dosempnym i latwym do wygrzebania.
     
  18. magol21

    magol21 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    30-11 12
    Postów:
    68
    Docenione treści:
    2
    Miasto:
    Łódź
    Jeżeli możesz to poczekaj , dołóż trochę kasy i kup coś porządnego ,co się tyczy CDIF/2 to nie czyta fordów (niestety są popularne) może żle napisałem, rzadko kiedy dobrze czyta . Inny problem zzG-scan azja jak sama nazwa wskazuje tylko Azja (piszę to bo miałem obydwa) w tej chwili mam auto-boss v30 elite
    trochę kosztuje , ale ma wszystkie kable, do staruszków też 2 lata bezpłatnej aktualizacji, nie musisz aktualizować i się nie rozłącza, robi europę , azję, amerykę
    i nawet chiny takie marki że słyszałem o nich po raz pierwszy. Robi prawie wszystko (kodowanie kluczy, wtrysków, dpf tunning i wiele innych)
     
  19. PogotowieSamochodoweUK

    PogotowieSamochodoweUK Gość

    Online
    Klego da jakis link do tego;) Da sie to uzytkowac bez kupienia aktualizacji? Czy sie zblokuje po 2 latach i dentka?
     
  20. Konio

    Konio Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    4-01 13
    Postów:
    190
    Docenione treści:
    40
    Miasto:
    Pow.Sztumski
    Fejsy uniwersalne się przydają na pierwsze podejście do auta i prawie każdy co innego czyta ,a jak ma błędy w opisie to inaczej je interpretuje ,można nimi robić jakieś adaptacje i małe kodowania ,ale kluczy i tak nie dopiszesz nie mając pinu ,a skąd go wydobyć wiedzą nieliczni naszczęście .
    A żeby coś podziałać naprawdę to trza mieć Servisówki cociażby w clonie ,bo one dopiero dają pełne możliwości.
    Samo posiadanie testera to dopiero niecała połowa sukcesu w naprawach.
    Znam wiele warsztatów co wywaliły po 10-30 tysi w uniwersale i nie potrafią z nich korzystać,:cool::confused::p:D
    Warto się zastanowić nad zakupem.
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. interfejs diagnostyczny do wszystkich marek

    ,
  2. auto com interfejs

    ,
  3. jaki interfejs diagnostyczny kupić

    ,
  4. interfejsy diagnostyczne,
  5. dobry interfejs diagnostyczny,
  6. jaki wybrać interfejs diagnostyczny,
  7. jaki tester diagnostyczny wybrać,
  8. skaner diagnostyczny do wszystkich marek,
  9. jaki skaner i interfejs diagnostyczny kupic,
  10. jaki interfejs diagnostyczny wybrac,
  11. jaki interfejs do diagnostyki samochodowej,
  12. jaki program do diagnostyki samochodowej,
  13. Jaki interfejs diagnostyczny polecacie,
  14. najlepszy interfejs diagnostyczny OBD2,
  15. jaki komputer diagnostyczny kupic 2017,
  16. interfejs diagnostyczny do wszystkich marek jaki wybrać,
  17. interfrejsy djagnostyczne polecane do renault,
  18. interfrejsy djagnostyczne,
  19. interface diagnostyczny jaki wybrać,
  20. jaki wybrać interfejs obd