• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne

corrweta

Uczestnik
Punktów
2
I jakie jeszcze programy polecacie do tego interfejsu do grupy vag ??

Teraz mam zamiar kupic elm co o nim myslicie sa jakies lepsze lub gorsze wersje 1.3 -1.5 czy to sciema ??

corrweta

Uczestnik
Punktów
2
Witam chcialem sie polaczyc z vivaro 2002 r i w opeltech 2 wyskakuje mi prosze podlaczyc pod pin7 (interfejs com) klikam enter i klikam czytaj kody bledow i nic nie wyskakuje dlugo trzeba czekac czy jak po chwili nie wyskoczy to czy cos nie tak??

corrweta

Uczestnik
Punktów
2
Na innym oplu dziala sprawdzalem wczoraj a z vivaro nie chce dzialac nie wyskakuja bledy ani dane silnika itd.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
to też powtarzam jeszcze raz, ściągnij program AB-COM bo on ma w plikach językowych opla vivaro a opel tech nie ma

corrweta

Uczestnik
Punktów
2
Witam ponownie mam pytanie czy ten interfejs vag opel o którym była mowa będzie współpracował z opramowaniem DDT do renault??

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
myśle że tak bo znalazlem ostatnio taki sam fejs jak twój na allegro i było napisane że dziala z ddt 2000 i jeszcze z programem do bmw, ale sprawdz i daj znac bo mnie tez to ciekawi

automechanior

Początkujący
Punktów
0
Witam ponownie mam pytanie czy ten interfejs vag opel o którym była mowa będzie współpracował z opramowaniem DDT do renault??
Kolego będzie współpracował z DDT.

Witam chcę zacząc przygode z diagnostyką i mam pytanie który interfejs wybrać chcę diagnozować głównie auta vag i ople i moje pytanie czy lepiej kupic dw interfejsy jeden do grupy vag drugi do opli czy kupic jeden bardziej uniwersalny? np taki: http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-euroscan-2012-pl-euro-usb-i1770465364.html
ps.nie chce komentarzy typu nie warto zaczynac od interfejsow itd. zaczynam i narazie nei chce wydawac wiecej pieniedzy wiec prosze tylko o porade jesli macie jakies lepsze propozycje w rozsadnych pieniadzach to prosze o porade , i mam pytanie slyszalem ze diagnostyka przez com jest lepsza niz przez usb dlaczego??
Wszystko zależy na jaki sprzęt trafisz a wiem to już z doświadczenia, kupiłem tanioche na usb to nie chciała działać,to szybko oddałem bubla.Kupiłem u innego sprzedawcy www.autointerfejsy.republika.pl droższego euroscana na usb i śmiga praktycznie z każdy radzi sobie nawet o dziwo z vectrą C. Potrafią doradzić i pomóc,a do grupy vw vag :)
pozdrawiam!!

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
kupno tylu interfejsów szkoda kasy na szais kup sobie CDEIFA 2 BO TO zawsze program wiele lepszy od tych badziewi

Punktów
0
Miasto
POZNAŃ
koledzy nie ma sprzętu którym da się zrobić wszystko, więc nie ma co wydawać kasy na drogie testery ja mam tester delphi i fajnie robi i VW i opel ale nie robi wszystkiego mimo że cena była dość zaporowa.

automechanior

Początkujący
Punktów
0
Witam posiada ktos op-koma lub techa opel po 2004 roku ?
Kolego op-com to droga zabawka do celów prywatnych, legalny kosztuje 3024zł, nielegalny kosztuje jeszcze więcej, jak ci policja wjedzie i skonfiskuje to później prokuratura i sądy, płać tanio i płacz później że drogo.

hubertusss

Początkujący
Punktów
1
Witam poszukuję urządzenia diagnostycznego do Mercedesa c klasy w 205z 2017 roku. Wiem, ze najlepszy jest Star Diagnosis. Ale dla mnie jako dla amatora dość drogi.
Na allegro znalazłem to Dedykowany do Mercedesa. Pytanie czy wykonuje to co piszą.
AutoXscan RS820 Mercedes

Zależy mi na
- kasowaniu błędów i oby te błędy trafnie odczytał
- kodowaniu jakichś części typu nie wiem wtryskiwacze czy inna elektronika
- odpowietrzanie pompy hamulcowej przy np wymianie płynu.
Piszą, ze tester to potrafi. Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Dzięki i pozdrawiam Hubert

Do góry Bottom