1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

iveco daily 2.3 hpi 2005r nie odpala

Dyskusja w 'Silniki diesel' rozpoczęta przez użytkownika poła, 11-06 19 o 14:51.

  1. poła

    poła Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    38
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    widawa
    Witam i proszę o radę jak w temacie nie odpala pompa i wtryski po regeneracji. Odpala po małej dawce placka. Mierzyłem ciśnienie na listwie podczas rozruchu 0 bar jednak kiedy wspomogę go lekko plackiem to odpala od razu i utrzymuje ciśnienie ok 300 bar. Czy możliwe że to wina elektryki czy raczej regeneracja pompy zrypana? Pomocy!!! bo powoli pierdolca dostaję!!!
     
  2. poła

    poła Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    38
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    widawa
    Czyli nikt nie miał takiego przypadku ? Powoli tracę nadzieję jak do wieczora tego nie ogarnę to niestety będę zmuszony się poddać.
     
  3. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    7 255
    Docenione treści:
    4 063
    Miasto:
    turek
    Pompa wstępna w zbiorniku jest?
     
  4. XMARIO

    XMARIO SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    25-10 18
    Postów:
    1 576
    Docenione treści:
    2 286
    Miasto:
    Mazowieckie
    pompa wstępna jest w ramie, po lewej stronie z przodu. przed pompą powinien być filtr
     
    Ostatnio edytowano: 11-06 19 o 18:18
  5. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    899
    Docenione treści:
    220
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Z tego co kojarzę, powinna dawać coś koło 6 bar ciśnienia.
     
  6. poła

    poła Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    17-03 17
    Postów:
    38
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    widawa
    Problem rozwiązany winna była stacyjka kiedy była na rozruchu dawała słaby prąd na zapłon po wymianie pali od strzała. Dzięki za pomoc
     
  7. jajojek

    jajojek Nowy

    Offline
    Dołączył:
    Piątek
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Jak do tego doszedles ?