Woytaz
Początkujący
Cześć! Chciałbym się dowiedzieć, skąd mechanicy czerpią wiedzę? Wiedzę, na temat nowych samochodów, pojazdów - hybryd - bo i takie zapewne będą niedługo królowały na naszych drogach. Skąd mogę czerpać wiedzę - jako samouk? Rozpocząłem od książek SAM NAPRAWIAM, czy "Naprawa, budowa pojazdów mechanicznych" dedykowanych dla szkół średnich (szkoda, że nie wybrałem szkoły o takim profilu).
Nie ukrywam, że przygodę z mechaniką dopiero rozpoczynam, jestem na etapie czytania literatury i testowania, w tym ćwiczenia zdolności manualnych (kiedyś, to ja miałem dwie lewe ręce), na swoich autach. Myślę o przyszłości w tej dziedzinie - już teraz wymieniam oleje, filtry, żarówki i udzielam pomocy z obsługi pojazdów za przysłowiowe "piwo" - gdyż doświadczenie i wiedza jest dla mnie najważniejsza.
Pomyślisz sobie - ahh.. pewnie idiocie się to zaraz znudzi, ale uwierz mi na słowo, że poświęciłem już bardzo wiele - między innymi bardzo dobrą pracę, która przynosiła dobre zyski, lecz zabierała cenniejszą rzecz - czas.
Jeżeli masz jakiekolwiek wskazówki dla mnie - z chęcią posłucham!
Pozdrawiam i życzę miłych, udanych wakacji!
Nie ukrywam, że przygodę z mechaniką dopiero rozpoczynam, jestem na etapie czytania literatury i testowania, w tym ćwiczenia zdolności manualnych (kiedyś, to ja miałem dwie lewe ręce), na swoich autach. Myślę o przyszłości w tej dziedzinie - już teraz wymieniam oleje, filtry, żarówki i udzielam pomocy z obsługi pojazdów za przysłowiowe "piwo" - gdyż doświadczenie i wiedza jest dla mnie najważniejsza.
Pomyślisz sobie - ahh.. pewnie idiocie się to zaraz znudzi, ale uwierz mi na słowo, że poświęciłem już bardzo wiele - między innymi bardzo dobrą pracę, która przynosiła dobre zyski, lecz zabierała cenniejszą rzecz - czas.
Jeżeli masz jakiekolwiek wskazówki dla mnie - z chęcią posłucham!
Pozdrawiam i życzę miłych, udanych wakacji!