• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jaka myjka warsztatowa....

MichałLG

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Gdańsk
Witam, chciałbym się was poradzić jaką myjkę warsztatową polecacie. Wiadomo nie od dziś że myjka w warsztacie spełnia dużą rolę, ale właśnie mam problem bo mam do wydania około 1500 zł i nie wiem co będzie sie bardziej sprawdzało czy ultradźwiękowa czy taka z pędzlem i sprężonym płynem do 8 bar podaje producent. na aledrogo jest tego pełno ale kupie coś co nie będzie w ogóle czyścić to tak na prawdę wyrzucę siano w błoto. może ktoś z was uzywa czegoś podobnego?

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
U nas mamy tą z pędzlem dużą i w miarę ok jest widomo że trzeba trochę szorować żeby domyć ale robi robotę, no oczywiście też środek do mycia ma duże znaczenie. Ultradźwiękowa jest zajebista, ale to też zalezy do czego potrzebujesz, bo za 1500 to kupisz ultradźwiękową do wtrysków co najwyżej i do drobiazgów, a tą z pędzlem to i skrzynie umyjesz.

lesislaw

Nowy
Punktów
0
Miasto
Puławy
Jeśli szukasz czegoś rzeczywiście na poziomie to polecam jakąś nieco droższą, ale bardziej profesjonalną firmę. Doskonałe myjki robi np. Bosch z tym, że łatwo za nie przepłacić (zwłaszcza w sklepach stacjonarnych).

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
kup ciśnieniową (dobrze by było z podgrzewaniem wody) i wanne z odpływem + dobry srodek myjący i będziesz miał z tego większy pożytek

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
Też chciałbym zaciągnąć opinii na temat myjek. Mam karchera na gorącą wodę i sprawia się świetnie, ale teraz zimą kiedy jest mróz to denerwujące jest kiedy trzeba wyciągać go żeby obmyć jakąś pierdołę i chować przed mrozem. Przydałaby się myjka żeby podejść obmyć, przedmuchać i zamontować bez bawienia się karcherem. Nie wiem jak te myjki bio się spisują.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Jako, że zdobyłem uprawnienia na łopatę odkopuję temat;]

Zastanawiam się nad myjką stanowiskową na beczkę 200l z obsługą zewnętrzną firmy. Chodzi o to, że raz na kwartał przyjeżdżają i wymieniają na nową czystą. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii??

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
Używamy w robocie myjki BIO-CIRCLE. Płyn jest podgrzewany, czyści się tym całkiem nieźle. Niestety nie znam kosztów obsługi.
Wcześniej była myjka z jakimś płynem jakby na rozpuszczalniku, nie śmierdział ale strasznie skórę wysuszał jak na szybko bez rękawic coś chciałeś umyć. Ten nowy jest o wiele lepszy a jak świeży (po serwisie) to jabłuszkami pachnie.

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
Właśnie zastanawiam sie nad tą myjką. Do większych brudów używamy karchera na gorącą wodę ale coś żeby szybko wymyć to nie chce aie go wystawiać. Mógłbyś coś więcej napisać na temat tej myjk? Co do myjki z serwisem to był u nas przedstawiciel i 900 zł miesięcznie to zbyt dużo.

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
36
Grzałki jest działa ale nie uzywam bo za długo grzeje , spryskuje dimerem, pedzelek, czekam chwile podłaczam cisnienie i opłukuje z tym płynem co dali albo samo powietrze, ogólnie za tą cene to spoko, oswietlenie wentylacja, przydała by sie wycieraczka na szybke

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
jakie babaryty wejdą do tej myjki ze strony farys ?? wymiary obszaru roboczego podali ale jak to się ma w praktyce. ? bloku czy skrzyni nie zamierzam myć ale jakieś większe kolektory, pokrywy głowic itp.

Do góry Bottom