• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka prasa?

deTomaso

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Anglia
Witam. Jaką prase polecacie do małego warsztatu? I z jakim wydatkiem nalezy się liczyć?

deTomaso

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Anglia
głównie to do sam.osobowych ewentualnie lekkie busy/dostawcze. Nie wiem jaka może być różnica prasy do łożysk a do tulei

łukaszmechanik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
9
Miasto
Sochaczew
Ja mam tak jak shrek pisze składam na niej choinki do skrzyń biegów już pare lat przespawane to do felgi od ciężarówki.

krys.kj

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Okolice Chęcin
do tuleji wahaczy to polecał bym prase wykonaną z płaskowników większa mozliwość manipulacji wahaczem
P1020677.JPG
P1020678.JPG

Domingoss

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Skoczów
Ja kupiłem na allegro koszt niecałe 600 zł 20 ton prasa i jak na razie jeszcze sie nie poddała :p

malwis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
www.malwis.com.pl
jakiej prasy byś nie kupił to kup spawaną, a nie skręcaną do busów starczy 20 t byle tylko, żeby siłownik nie był zaniżony

P

PogotowieSamochodoweUK

do tuleji wahaczy to polecał bym prase wykonaną z płaskowników większa mozliwość manipulacji wahaczem
Wyświetl załącznik 666
Wyświetl załącznik 667
Dokladnie, ja mam taka z wymiennym podnosnikiem, zaczynalem od 6t i to wystarczalo do lozysk i tulej, a do zaginania kontownikow i innych drobnych prac dopiero 12t stalo sie w sam raz, natomiast planuje 20t wstawic zeby to smigalo bezwysilkowo. Co do tulei to ida juz przy jakichs 3 tonach, lozyska czesto potrzebuja uderzenia wstepnego mlotkiem zeby je zruszyc i dopiero prasa. No a oprosz pracy zestaw tulejek i krazkow popychajacych by ci sie zdal;)

Do góry Bottom