• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny ?

dawido03

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tarnów
Witajcie , z racji że za niedługo kończy mi się licencja na launch x431 pros mini zastanawiam się nad nowym sprzętem , lecz tym razem troszku droższym

Posiadam kilka testerów i oprogramowań bo wiadomo coś uniwersalnego nie jest zawsze dobre do kazdej marki .
Posiadam xtool ps90 co plusem jest dożywotnia aktualizacja, vcds , lexie, jak i tego launch x431

Co byście polecali zaplecze hmmm myślę tak do 7000 zł , na pewno kodowania online i do nowszych pojazdów . Czy lepiej kontynuować na launchu czy poszukać coś innego , choć jak mam porównanie z xtoolem to wszystko bazuje na oprogramowaniu launcha

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Sam abonament 7 tys rocznie (w pakiecie sgw) wyrobi się ale nie z sprzętem . Bez wysupłania konkretnych pieniędzy o diagnostyce 2019+ może zapomnąć .
Do autora postu : O taniej diagnostyce samochodów rożnych marek po 2019 możesz zapomnąć tu musisz mieć przynajmniej 10 tys na rok a najlepiej 20 tys na rok - uśredniony koszt sprzętu i oprogramowania na rok . To już się zrobiła zabawa tylko dla profesjonalistów którzy na tym trzepią konkretną kasę .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom