• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie opony letnie 18" ?

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
24
Przypadek z wczoraj : Dębica 17", klient kupił w poprzednim sezonie. Wczoraj zauważyłem na jednej oponie odkształcenie, poszło 100g ciężarków na stronę zewnętrzną, opona do wymiany. Opony te na znanej stronie internetowej w moim rozmiarze, kosztują 1436zł. Moim zdaniem kasa wyrzucona w błoto. Chyba zamówię polecane Klebery.

DarekS4

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Bielsko-Biała
Kupiłem sobie do A4 Nexeny Nfera wczoraj montowałem i są spoko wyważyło się git nie wyją. DOT 2023
A żonie do tourana kupiłem też 18 Laufeny ( ponoć hankok to robi) DOT 2024 i też gitara. Nie było na razie dużych deszczy żeby wypowiedzieć się na temat jazdy po mokrym ale powiem wam tak .... Czy chinol czy opona z najwyższej półki jak jest nowa czyli najlepiej z tego samego roku, to jest zajebista. Miałem w BMW 1 19" z M3 i na tym Laufeny nówki z bieżącego roku. złego słowa nie powiem.

Kiedyś kupowałem używki nawe 7-8 letnie gumy topowych producentów i co ? na mokrym odklejało się to na kazdym zakręcie. A prawda taka że niemiec wywalił na śmietnik a polak załadował całego busa i sprzedaje jaka zajebiste gumy. A guma twarda jak moje pięty.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
Kiedyś kupowałem używki nawe 7-8 letnie gumy topowych producentów i co ? na mokrym odklejało się to na kazdym zakręcie. A prawda taka że niemiec wywalił na śmietnik a polak załadował całego busa i sprzedaje jaka zajebiste gumy. A guma twarda jak moje pięty.
Prawda. Ja w Polo mam 3'' takie na zdarcie, przed zimą kupię coś sensownego - Nokiany, ale chyba z 2008 roku, o ile pamiętam. No to jak mocniej skręcę koła przy ruszaniu z miejsca, albo jak będzie garstka piachu na asfalcie, to zrywa. Taka to potęga w 1.9 SDI :D

Do góry Bottom