• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie oprogramowanie na warsztat ?

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
Witam, chce zakupić oprogramowanie typu HaynesPro / Autodata itd. Mógłby ktos sie podzielić informacjami na temat która firma jest lepsza pod wzgledem elektryki, schematy itd?
Pytanie drugie, czy któraś firma oferuje cos w stylu rozdzielenie na kilka stanowisk tej usługi ? Chodzi mi o to żeby np rozdzielic to na 4 osobne warsztaty ( inne ip itd ). Wiem ze Audotada oferuje usługę na kilka stanowisk, jednak stanowiska musza sie znajdowac w tej samej sieci, przynajmniej tak to zrozumiałem.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
947
Miasto
Pruszcz Gdański
Workshopdata działa na zasadzie loginu ale biedna. Ja bym szedł w autodata

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
tylko ze autodatę nie można podzielić na kilka osób, żeby koszt były mniejsze, zgadza się ?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Tak naprawdę większość info zdobywa się poza w/wymienionymi programami
Rozrzady lepiej pokazane w workszopie
najlepiej mieć oba. ...uzupełniają się

Jest jeszcze baza danych w hella gutman i bosch. ..więcej danych wzorcowych

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
to nie musi byc akurat autodata czy haynespro, po prostu innych nie znam :D założyłem ze jesli są tak popularne, to muszą miec dużo informacji.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
27
teoretycznie da się.. jeden login i hasło.. zależy na ile osób bo jeśli dwie/trzy to raczej nic się nie stanie (nie pamiętam czy jest blokada 1 logowania w jednym czasie)

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
162
Miasto
Lubelskie
Hayness lepie wychodzi i podobno jest lepszy. Ale mając AD i Hay uzupełniają się. Chętnie przyłączę się do zakupu na jedno stanowisko

haberc

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pruszków
Mam autodate, i szczerze mówiąc, pod względem schematów elektronicznych bida system.... Szukam orgie. Haynes pro żeby chociaż chwilę go potestować

Do góry Bottom