• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie polecacie elektronarzędzia?

Waldek.90

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Wrocław
Cześć, szukam solidnych elektronarzędzi w rozsądnej cenie- głównie wkrętarki i wiertarki. Jakie marki i modele polecacie? Chodzi mi o sprzęt, który dobrze się sprawdza w warsztacie i nie pada po kilku miesiącach. Jeśli możecie, podajcie specyfikację i czym kierować najlepiej kierować się przy wyborze tych narzędzi.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
215
Miasto
Gdansk
zalezy co kto lubi a jak nie lubi to sie przyzwyczai sie aby byl poreczny,silny ,cichy i solidny jest w czym wyberac od koloru do wyboru

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
388
Miasto
K-K
Ja w domu uzywam makity. W pracy mamy milwaukee to kilka juz poszlo na reklamacje, mam wrazenie ze bateria dluzej trzyma w makicie.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
213
Ja mam kilka sprzętów Graphite i sobie chwalę. Wkrętarka podła po 7 latach, a używam jej niemal codzienne. Kupiłem taką samą.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
337
Wurth i Makita głównie u mnie no i DeWalt - codziennie przez kilka osób , wiercą, szczotką drucianą czyszczą i to szczerze mówiąc działa , Makita raz poszła do naprawy ,koledze nie fartownie spadła z podnośnika i pękło mocowanie baterii.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1330
do sławnej czwórki: makita, milwaukee , dewalt i bosch dopisałbym jeszcze hitachi (hikokoki). naprawdę fajne narzędzie. może trochę egzotyczne w polsce.

prawda jest taka, że wszystko to jest robione w chinach.
tańsze modele z plastikowymi zębatkami a te droższe z metalowymi. ale w ramach oszczędności jakiś inny krytyczny element nadal jest plastikowy.

najważniejsze to szukaj czegoś z najdłuższą gwarancją.

delta6583

Nowy
Punktów
1
Tanie i dobre=dewalt wszystkie elektronarzędzia mam z dewalt używam na codzień i nigdy nie miałem problemów

08michael

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
K-n
Ja również wszystko mam dewalta. Jedynie musiałem obudowę baterii wymienić, ale to z mojej winy. Nie wytrzymała upadku do kanału z udarem

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1330
mam od nich kilka drobiazgów i szczerze to całkiem spoko narzędzia. za tą ceną to jak za darmo :)
co prawda nic skomplikowane, żadne elektronarzędzia: jakiś zestaw śrubokrętów czy poziomica laserowa.

mogę jeszcze dodać workzone (aldi). uwierzcie mi lub nie, ale kupiłem kiedyś od nich zestaw szpachelek i lepszych z życiu nie miałem :D do tego mam jakieś imbusy i zestaw super długich śrubokrętów (z 60cm, jak nie więcej) - złego słowa powiedzieć nie mogę.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1079
Miasto
...Seksu i biznesu...
Też mam młotki z workzona jakieś cęgi ,klucze płaskie z grzechotką, nasadowe imbusy gwiazdki .
Także jak do aldika idę to tam zawsze pacze co tam by vicia przytulił ..o lampy mam też te długie...ale ...
To co jest sprzedawane w niemieckim Aldi a w polskim to niebo a ziemia .u Niemca była popularna marka narzędzi duro i z tego też mam bęben powietrzny do pistoletów i śmiga .
Fakt że lepszy wybór jest w Lidlu .więcej tego ...ale to prawda ludzie chwalą .
Ja mam Stanley wkrętarkę kupiłem nową i główka lata jak P...je..na. nie podoba mi się ale tam do moich poczynań nie przeszkadza. A tak ,to wszystko od Niemca z flomarktow .najlepsze:) w szczególności elektronarzędzia;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3315
Miasto
PZ
mam od nich kilka drobiazgów i szczerze to całkiem spoko narzędzia. za tą ceną to jak za darmo :)
co prawda nic skomplikowane, żadne elektronarzędzia: jakiś zestaw śrubokrętów czy poziomica laserowa.

mogę jeszcze dodać workzone (aldi). uwierzcie mi lub nie, ale kupiłem kiedyś od nich zestaw szpachelek i lepszych z życiu nie miałem :D do tego mam jakieś imbusy i zestaw super długich śrubokrętów (z 60cm, jak nie więcej) - złego słowa powiedzieć nie mogę.
Tam u was w Anglii macie większy wybór elektronarzędzi i niższe ceny :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1864
Miasto
Koszęcin
Ja jadę ciągle na pneumatykach. Mam jakiś klucz zakretarke ale użyje raz na rok a to wiecznie rozladowane

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
291
Miasto
Piaseczno
Ja używam klucza udarowego, szlifierki 115mm i wkrętarki gisam. Generalnie chińczyk jak pewnie wszystko ale działa od blisko roku, akumulatorki są zamienne z makitą. Klucz udarowy w osobówkach odkręca koła, śruby od skrzyni.... naprawdę sobie radzi, wkrętarka daje rade z wiertłami, szczotkami i wszystkim tym co wcześniej robiłem wiertarką.

Do góry Bottom