• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jedna wielka zagadka - Mercedes W210 (niestabilna praca silnika)

orzeszq

Nowy
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam!

Postanowiłem tutaj umieścić opisać problem, ponieważ kompletnie straciłem nerwy do auta. Tak więc od początku.

Problem dotyczny Mercedesa W210 E230 (B+LPG, skrzynia automatyczna), a tkwi on w tym, że na niskich obrotach silnik pracuje bardzo niestabilnie po czym wyłącza się. Do tego podczas jazdy traci moc, pracuje bardzo niestabilnie i także gaśnie a podczas dodawania gazu słychać trzaski. Dzieje się to zarówno na benzynie jak i na gazie. Po wielu wizytach u mechaników i diagnostyce na różnych urządzeniach (i uniwersalnych i tych "mercedesowych") problem nie został rozwiązany. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Co ciekawe po "zrestartowaniu" samochodu czyli wyłączeniu go i włączeniu problem na jakiś czas znika i wszystko działa dobrze.
Co zostało wymienione : czujnik wałka rozrządu ( co minimalnie zredukowało falowanie obrotów), świece, lambda, przepływomierz, przepustnica i filtr powietrza.

Czy macie drodzy forumowicze jakieś pomysły co może być przyczyną takiego a nie innego stanu i czy ewentualnie jesteście w stanie polecić kogoś w okolicach Przemyśla bądź Rzeszowa kto mógłby zająć się tym przypadkiem ( jeden z mechaników z jednego z większych serwisów w Rzeszowie powiedział mi krótko - do tego auta potrzeba albo czarodzieja albo cudotwórcy..)
Gorąco pozdrawiam!

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
do sprawdzenia wtyki,szczególnie trzeba zerknąć na wtyczkę potencjometra przepustnicy czy nie ugnita,dobra masa na silnik,to podstawa,gnijące wiązki to ból w210

Do góry Bottom