Daniel0515
SuperMechanior
Witam serdecznie mam ogromny problem z ABS w Jeep Patriot 2008 praktycznie rozłożyłem rece ,ponieważ nigdy nie spotkałem się z takim problemem ,mianowicie.Problem polega na tym ,że zapala się podczas jazdy kontrolka ABS (wraz z trakcja itp) błąd to ABS Pump Supply Low Voltage.Czesciej zapala się kiedy mocno zahamuje (włącza się pompa) oraz potem znowu nacisnę hamulec na postoju (spadek napięcia poprzez światła stop.W wartościach rzeczywistych na ABS napięcie to wynosi na wyłączonym silniku 11.9 na odpalonym 13.9 co ciekawe kiedy wejdę w ECU napięcie to jest ono inne bo 12.4 na wyłączonym oraz 14.4 na wyłączonym silniku natomiast miernik ,lub kontrolka napięcia pokazują wszędzie identyczne napięcie takie jakie pokazuje ECU.Widac spadek napięcia na ABS więc postanowiłem dać swoje 2+ oraz 2- stałe prosto z bateri (napięcie na ABS beż zmian) ,dałem swojego plusa po zaplonie oraz podłączyłem również zasilanie CAN ze sterownika silnika omijając to które dochodziło do pompy ,dalej beż zmian ,oczywiście jest to już druga pompa ABS i ten sam problem.Widac wyraźna różnice w zasilaniu pomiędzy ABS a ECU tylko dlaczego kiedy dając do ABS swoje zasilanie prosto z bateri nic się nie zmienia ?proszę o pomoc (oczywiscie wszystkie masy ,zasilania sprawdzone ,bateria tez została wymieniona)