• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jumper evo 3 2012r świeci check abs brak błędów w komputerze

Muminek

SuperMechanior
Dołączył
20.12.2017
Postów
238
Punktów
50
Elo mam taki zgryz. W citroenie jumperze 2012 r ( 3 ewolucja) wymieniałem przednie amortyzatory , w zwiazku z czym odłączyłem czujnik abs z prawego koła. (Rozpinając kostke nad kołem ) teraz po złożeniu świeci na desce rozdzielczej żółta kontrolka ABS i komputer w samochodzie wyswietla komunikat o braku dostępności funkcji abs-u. Samochód był sprawdzany programem delphi oraz Wow na żadnym nie pokazuje błędów ( nie da się nic skasować )a kontrolka nadal swieci . ps nawet w przypływie fantazji " odłanczałem akumulator" ale to też nie pomogło. może ma ktoś jakiś pomysł o co tu chodzi.
 

szary1977

SuperMechanior
Dołączył
25.01.2012
Postów
169
Punktów
6
Wiek
44
Miasto
Krupski Młyn
Bo pewnie te delphi oraz Wow to klony, tak że nie żądaj od nich cudów. Też kiedyś taki miałem i w kilku markach nie pokazywał błędów.
 

Pawel23

SuperMechanior
Dołączył
7.03.2018
Postów
570
Punktów
78
Wiek
29
Miasto
Wołomin
A jezdziles tym samochodem powyżej 20km/h ? Czasem wystarczy się przejechać i blad zniknie jeśli wszystko jest ok. Jeśli będzie swiecic dalej to tak koledzy wyżej mówię podłącz pod lepszy komputer
 

Muminek

SuperMechanior
Dołączył
20.12.2017
Postów
238
Punktów
50
Tak zrobiłem tzw. Jazdę próbną- przy gwałtownym hamowaniu nie blokuje kół ale jednak kontrolka świeci i to trochę wkurza czlowieka. Wybiorę się w poniedziałek dokolegi do warsztatu może podziała coś swoim komputerem. Tak te programy w/w od majfrenda mam to na własny użytek coś przy autach swoich popatrzeć ale taki przypadek to mam 1 szy raz.
A jezdziles tym samochodem powyżej 20km/h ? Czasem wystarczy się przejechać i blad zniknie jeśli wszystko jest ok. Jeśli będzie swiecic dalej to tak koledzy wyżej mówię podłącz pod lepszy komputer
 

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
14.08.2012
Postów
2077
Punktów
414
Wiek
38
Miasto
PLE
Podłącz tym ryżem i mimo że nic nie wyświetla wciśnij kasuj.
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1551
Punktów
303
Miasto
Podkarpacie
Szukaj kogoś z interejsem do fiata "examiner" lub x interfejsem do citroen z przejściówką pod fiata . Lub spróbuj to zdiagnozować jako fiat ducato 250 FL(polift) .
 

Muminek

SuperMechanior
Dołączył
20.12.2017
Postów
238
Punktów
50
Hej dzięki za wszystkie porady . okazało się że padł czujnik abs ( który zmieniałem miesiąc temu) zdiagnozowane cdif . czujnik nowy bosch założony- jest ok wszystko.
 

Kloit777

SuperMechanior
Dołączył
24.09.2016
Postów
526
Punktów
71
Wiek
12
Miasto
WLKP.
Hej ........ zdiagnozowane cdif .......
Witaj Muminek - pytanko ? Może trochę późno ale .......
chodzi mi i prog co to się połączyłeś z Jumper-em (Cdif) pamiętasz może na ile jest elastyczny ten prog ?
Chcę pobawić się trochę w adaptacje,aktywacje itp. ?
 

Muminek

SuperMechanior
Dołączył
20.12.2017
Postów
238
Punktów
50
Witaj Muminek - pytanko ? Może trochę późno ale .......
chodzi mi i prog co to się połączyłeś z Jumper-em (Cdif) pamiętasz może na ile jest elastyczny ten prog ?
Chcę pobawić się trochę w adaptacje,aktywacje itp. ?
siemano, kolega ma warsztat ''z prawdziwego zdarzenia hehe'' i podejrzewam że ten program mu sporo rzeczy obsługuje( robi wszystkie marki) co do szczegółów niestety nie mogę przedstawić miarodajnych i konkretnych informacji
 
Do góry Bottom