• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kalkulator spalonego paliwa

Grzesioo28

Początkujący
Punktów
0
Witam czy ten kalkulator właściwie odpowiada rzeczywistości spalonego paliwa? Mojego kolegi Opel Meriva pali około 7 litrów benzyny na 100km czyli przy dzisiejszej cenie benzyny powiedzmy 6,48zł wychodzi jakieś 45 zł. na 40 km które przejechaliśmy wychodzi jakieś 18zł. Pytam bo kolega mi coś gadał że to zupełnie inaczje wygląda w rzeczywistości i chciał żebym więcej mu oddał za przejechaną trase na dystansie 40km właśnie. Z tego kalkulatora korzystam http://spalanie.formuly.pl/index.php Opla ma w benzynie.

Habibi

Uczestnik
Punktów
8
Czy to jest post bota dla klików w link do kalkulatora? Czy poważnie chodzi o te brakujące cztery złote i sześćdziesiąt pięć groszy?

Grzesioo28

Początkujący
Punktów
0
Czy to jest post bota dla klików w link do kalkulatora? Czy poważnie chodzi o te brakujące cztery złote i sześćdziesiąt pięć groszy?
4,65 zł dodatkowo powinienem mu dopłacić poza samym spaleniem paliwa? Nie no wiadomo że za fatygę to się dopłaci 10 czy 15 zł. Ale chodzi mi Realnie ile paliwa spalił w złotowkach na takiej trasie.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
486
Miasto
Józefów
4,65 zł dodatkowo powinienem mu dopłacić poza samym spaleniem paliwa? Nie no wiadomo że za fatygę to się dopłaci 10 czy 15 zł. Ale chodzi mi Realnie ile paliwa spalił w złotowkach na takiej trasie.
Chłopie daj Mu 50 dych i podziękuj że wiozłeś du.....ę, bo chyba nie będziesz dawał mu co do grosza :)
idziesz do sklepu po bułki i parę plasterków wędliny i w kasie zostawiasz 50 dych więc chcesz się rozdrabniać na grosze :)
a wiesz że jazda samochodem to nie tylko paliwo? samochód też czasem trzeba serwisować, ubezpieczyć, umyć chociaż to niekoniecznie ;) więc paliwo to jedną ze składowych utrzymania samochodu

Do góry Bottom