1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Kangoo 1,2 16v brak zapłonu

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika leon 11, 21-07 18.

  1. leon 11

    leon 11 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    2-10 13
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam
    Tak jak wyżej brak zapłonu kangoo z 2002 r na magneti marelli hybryda KI1
    Błąd DF025 słaby impuls czujnika wału czy jakoś tak Czujnik położenia podmieniony zero zmian
    Zasilania są masy są przewody czujnika wycięte z wiąski puszczone prosto na ecu zero reakcji Koło impulsowe OKI i na swoim miejscu.
    Komp podmieniony (Imo ogarnięte ) zero zmian
    Pomoże ktoś ?
     
  2. Dawidek126

    Dawidek126 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    12-05 14
    Postów:
    448
    Docenione treści:
    21
    Miasto:
    Piaseczno
    skoro to rok 2002 to spytam czy rozrusznik głośno "kręci"?? próbowałeś uruchomić samochód z "pychu"....w tych modelach renault gdzie czujnik WK jest między skrzynią a silnikiem czesto gdy rozrusznik"sieje" wprowadza to zakłócenie dla czujnika położenia WK i nie można uruchomić silnika, a z pychu zawsze zapalają:)

    czy widać obroty silnika na testerze przy próbie uruchomienia?
     
  3. leon 11

    leon 11 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    2-10 13
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Samochód był holowany i nic Pisałem koło na miejscu i czyste w testerze nie widać obrotów silnika pod czas kręcenia rozrusznikiem Rozrusznik cichutki
     
  4. Misiakowski

    Misiakowski Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-06 14
    Postów:
    707
    Docenione treści:
    85
    Miasto:
    Gdansk
    A może rozrząd się przedstawił?
     
  5. leon 11

    leon 11 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    2-10 13
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Iskra by była
    Po zamontowaniu innego sterownika za palił i zdechł po 10sek.
    Może coś uszkadza sterowniki ?
     
  6. leon 11

    leon 11 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    2-10 13
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jet możliwe żeby mimo prawidłowej reakcji na kluczyk immobiliser nie zablokowywał sterownika ?
    Po podstawieniu drugiego sterownika z wyczyszczonym imo samochód zapalił i zaraz zgasł może 5-10 sek.
     
  7. leon 11

    leon 11 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    2-10 13
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
  8. leon 11

    leon 11 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    2-10 13
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Temat opanowany imo trzeba było jeszcze zablokować przed zapisem (cokolwiek to znaczy ) samochód pracuje