Ja posiadam.Witam. Wymiana sprzęgła KIA 1.7 crdi manualna skrzynia Posiada ktoś wykaz momentów dokręcania sprzęgła, dwumasy, półosi od strony łożysk, mocowania skrzyni do silnika?
A podzielisz się proszę?Ja posiadam
Ja posiadam.
Klej albo sylikonZ wyczuciem delikatnie na klej...i musi hulać.
Poza tym sprawdzasz w google...jakie są Nm na sprzęgło wyciągasz średnią z 10 sztuk. Wtedy klej i z wyczuciem...
Klej to podstawa w takich przypadkach.
Klucz dynamometryczny a nie automatyczny nie myl pojęć, mam jeden gratisowy z toptula kosztował całe 1.23zl bo nie mogą oddać za darmo .Się śmiejesz...a co zrobisz, jak nie wiesz z jakim momentem dokręcić? A musisz dokręcić.
Lepiej lżej i kleju dać. Niż mocniej. Stara szkoła, starych wyjadaczy.
Dobry klej nie jest zły ;
Ty to masz całą szufladę gratisowych kluczy dynamo. Z takim zapleczem, to i pewnie te klucze same dokręcają automatycznie
Automatyczny w sensie że sam dokręca bez udziału człowieka. Do tego sam rozpoznaje śruby, czy nakrętki i wie z jaką siłą dokręcić. Plus oczywiście materiał, liczbę/rodzaj gwintów etc. także wykonuje tysiące obliczeń żeby dokręcić poprawnie śrubę...ale nie dopisywałem tego, bo pomyślałem, że jest to tak idiotyczny termin dla klucza dynamometrycznego, że nikt inaczej nie pomyśli.Klucz dynamometryczny a nie automatyczny nie myl pojęć
te klucze same dokręcają automatycznie
Teraz wszystko jasne . Henio myślę że taki klucz zaprojektujesz co to będzie wszystko robił oprócz loda .Automatyczny w sensie że sam dokręca bez udziału człowieka. Do tego sam rozpoznaje śruby, czy nakrętki i wie z jaką siłą dokręcić. Plus oczywiście materiał, liczbę/rodzaj gwintów etc. także wykonuje tysiące obliczeń żeby dokręcić poprawnie śrubę...ale nie dopisywałem tego, bo pomyślałem, że jest to tak idiotyczny termin dla klucza dynamometrycznego, że nikt inaczej nie pomyśli.
No chyba że ktoś ma na warsztacie automatyczny klucz dynamometryczny? Ręka w górę. Automatyczny w sensie że sam dokręca.
Jednak trzeba wszystko pisać...nic pomiędzy wierszami...nic a nic...
A muszę temat wyjaśnić...bo jak nie wyjaśnię, to mnie wezmą za większego idiotę niż jestem sprawa wyjaśniona
To kto rękę w górę podniósł? Bo nie widzę.
To niech będzie też i taki co tylko loda robi trzeba mieć 2 klucze bo żaden nie jest uniwersalnyTeraz wszystko jasne . Henio myślę że taki klucz zaprojektujesz co to będzie wszystko robił oprócz loda .
Kto normalny dokręca skrzynie z momentem? Dwumas to może jeszcze ale ja sam osobiście to lecę wyczucie .No dobra...a coś bardziej w temacie?
Jak to dobrze bratniej duszy posłuchać ,tylko cos majster skapitulował albo staje na wyżyny swoich możliwości.To niech będzie też i taki co tylko loda robi trzeba mieć 2 klucze bo żaden nie jest uniwersalny
Jaki smar lepszy? Lt43 ? Grafitowy a może silikonowy? Żeby pindol nie spuchłWidać że chłopaki dmuchanej lalki potrzebują.
Kiedyś kolega sobie zrobił ze starej dętki od koła taczki, czy hulajnogi...już nie pamiętam...smarem wysmarował...hula do dzisiaj.
Opowiadał, nie widziałem
Podaj dokładne dane auta ,bo tak to nikt nie znajdzie, chyba że chcesz się zabawiać detkami z heńkiemWitam. Wymiana sprzęgła KIA 1.7 crdi manualna skrzynia Posiada ktoś wykaz momentów dokręcania sprzęgła, dwumasy, półosi od strony łożysk, mocowania skrzyni do silnika?
Optima 1.7 crdi D4FD 104 kW, 2017 rok. Skrzynia manualnaPodaj dokładne dane auta ,bo tak to nikt nie znajdzie, chyba że chcesz się zabawiać detkami z heńkiem