• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia carens II 1.8 benzyna 2004 rok

Igor1991

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam. Jestem świeży jeżeli chodzi o auta dlatego też proszę o wyrozumiałość. Mam taki problem. W dniu wczorajszym jadąc na autostradzie padła mi skrzynia biegów ( manual) biegi nie chciały wchodzić oczywiście musiałem ściągnąć auto na lawecie do domu ( koszt ogromy ). I tu moje pytanie. Ile może mnie kosztować wymiana skrzyni? I czy warto robić. Chciałbym nadmienić iż po 2 godzinach biegi zaczęły wskakiwać oprócz 1. Panowie pomożecie? Nie będę ukrywał jestem zielony jeżeli chodzi o naprawy aut... Nie jest to moja mocna strona. Dziękuję i pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1654
może wystarczy tylko regulacja linek.może wymiana czegoś przy sterowaniu. może to sprzęgło, a może co innego
po co od razu rzucać się na skrzynię i wymieniać coś najdroższego. spokojnie, bez emocji. na wydawanie kasy masz jeszcze czas...
niech to sprawdzi ktoś kto ma pojęcie

Igor1991

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam Panowie raz jeszcze. Jak się okazało jednak skrzynia biegów do wymiany. I mija prośba gdzie mogę szukać skrzyni biegów używana ale w dobrym stanie i na co mam zwracać uwagę? Pacjent to kia carens II 2004 rok. 1.8 benzyna

Do góry Bottom