1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Kia carnival 2003 2.9 nie odpala

Dyskusja w 'Pytanie do mechanika' rozpoczęta przez użytkownika Cez110, 17-10 18.

  1. Cez110

    Cez110 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-10 18
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Witam. Mam Kia carnival 2003 mam problem z odpalaniem czy przyczyną mogą być świece żarowe? Byłem na diagnostyce podali mi błędy załączam na zdjęciu. Auto startuje tylko na samo starcie czy ciepłe czy zimne bez samo startu nie odpali. Podczas jazdy jest problem. A na postoju działa prawidłowo ale już pod obciążeniem po przekroczeniu 1500 obrotów zaczyna się świecić kontrolka check jak trzyma się do 1500 obrotów to gaśnie(kontrolka) i można jechać normalnie. Po przekroczeniu 1500 obrotów i przytrzymaj ie przez ponad minute auto zgaśnie i na nowo trzeba wysiąść i odpalić samo startem wymieniłem filtr paliwa ale nic to nie dało. Co może być przyczyna?
     

    Załączone pliki:

  2. Tom_

    Tom_ Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-10 14
    Postów:
    968
    Docenione treści:
    127
    Miasto:
    Szczytno
    zajrzyj w zbiornik
     
  3. caveman2009

    caveman2009 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-10 18
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Za duzym jeziorem
    paliwo sie cofa, szczelnosc ukladu, priming pump, przekazniki, bezpieczniki no i te bledy do usuniecia, zaczynasz od sprawdzenia potem kupujesz czesci
     
  4. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    upload_2018-10-17_22-27-1.jpeg

    p1120 mowi za siebie;)
     
    toomii76 lubi to.
  5. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 114
    Docenione treści:
    391
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Cez masz porządny sprzęt do diagnozy
     
  6. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    z tego co widac ma ;)
     
  7. Cez110

    Cez110 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-10 18
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    Wymieniłem wtyczkę przepływomierz i błąd p1120 już się nie pokazuje i błąd p0100 też zniknął został tylko p0115 który ciogle wraca

    Czyli układ paliwowy mam nie szczelny? To może być pompa albo wtrysku czy gdzieś jeszcze mogła nastopic nie szczelność.. Wtrysku według diagnostyka są ok ale mówił że może pompa wtryskowa nawalac

    Po wymianie wtyczki błąd zniknął został tylko p0115
     
  8. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 287
    Docenione treści:
    628
    Miasto:
    Szczecin
    Został jeszcze P0100.
     
    toomii76 i pawel2406 lubią to.
  9. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    czyli dalej powietrze ?;)
     
  10. Cez110

    Cez110 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-10 18
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    P0100 też błąd zniknol

    Czy jak wymienię świece żarowe to będzie normalnie odpala?
     
  11. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 682
    Docenione treści:
    1 722
    Miasto:
    turek
    A co mają świece żarowe do odpalania ciepłego silnika?
     
  12. Cez110

    Cez110 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-10 18
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    No w sumie to nic

    No to co robić?
     
  13. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 682
    Docenione treści:
    1 722
    Miasto:
    turek
    Koledzy już napisali.
     
  14. Cez110

    Cez110 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-10 18
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    To gdzie szukać nieszczelności wtryski, pompa czy gdzie najpierw?
     
  15. toomii76

    toomii76 toomi

    Offline
    Dołączył:
    2-11 14
    Postów:
    3 682
    Docenione treści:
    1 722
    Miasto:
    turek
    Nie mam tego auta u siebie, i ci nie odpowiem.
     
  16. selim

    selim Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-01 14
    Postów:
    935
    Docenione treści:
    87
    Miasto:
    Sląsk
    tam był problem w baku z rurką , która się zatykała
     
  17. caveman2009

    caveman2009 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-10 18
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    10
    Miasto:
    Za duzym jeziorem
    Ten problem mialy kia z emaliowanym bakiem gdzie farba sie rozpuszczala.
    W tamtych przypadkach gluty z farby uniemozliwialy przeplyw.
    On jednak napisal ze kiedy odpali to silnik pracuje.
    Miales juz napisane od czego masz zaczac.
     
  18. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 248
    Docenione treści:
    543
    Miasto:
    łódź
    jesli nie ma nieszczelnosci i rece Ci juz opadaja zostaje jedynie
    upload_2018-10-18_15-12-3.jpeg

    albo
    [​IMG]
     
    Stanisław 1946 i toomii76 lubią to.
  19. selim

    selim Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    1-01 14
    Postów:
    935
    Docenione treści:
    87
    Miasto:
    Sląsk
    Problem był i w starym i nowszym modelu.Objawy były takie same lub podobne(nie pamietam już)
     
  20. Cez110

    Cez110 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    17-10 18
    Postów:
    6
    Docenione treści:
    0
    To mam zacząć od baku sciognoc go i zobaczyć czy ma przelot?