• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia Ceed 1.6 CRDI 2012 r. ciśnienie oleju

dbak10

Nowy
Punktów
0
Witam.

Mam problem z brakiem smarowania olejem w głowicy. Silnik odpala bez żadnego problemu, nie kopci, hałasuje góra silnika. Ciśnienie oleju na magistrali olejowej 4 bary na wolnych obrotach(zimny silnik). Rozrząd oraz wszystkie napinacze w pełnie sprawne. Samochód trafił do mnie z warsztatu w którym tydzień wcześniej był zmieniany olej. Sprawdzilem filtr oleju, okazało się że dolny oring był kompletnie uszkodzony, lecz po zmianie na nowy efektu nadal nie ma. Proszę o pomoc jeżeli ktoś spotkał sie z takim problemem. Kia ceed 2012 1.6 crdi. Z góry dziękuję

Mateusz 97

Nowy
Punktów
0
Witam.

Mam problem z brakiem smarowania olejem w głowicy. Silnik odpala bez żadnego problemu, nie kopci, hałasuje góra silnika. Ciśnienie oleju na magistrali olejowej 4 bary na wolnych obrotach(zimny silnik). Rozrząd oraz wszystkie napinacze w pełnie sprawne. Samochód trafił do mnie z warsztatu w którym tydzień wcześniej był zmieniany olej. Sprawdzilem filtr oleju, okazało się że dolny oring był kompletnie uszkodzony, lecz po zmianie na nowy efektu nadal nie ma. Proszę o pomoc jeżeli ktoś spotkał sie z takim problemem. Kia ceed 2012 1.6 crdi. Z góry dziękuję
Mam podobny problem samochód po kupnie trafił do mnie na wymianę oleju i zauważyłem uszkodzony oring dolny filtra oleju po wymianie było wszystko ok. po około 15 km samochód wrócił z bardzo głośnym dźwiękiem spod pokrywy. Jesli ktoś coś wie ma jakies rady to bardzo są pożądane.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Panewki .... te szmaty rozrzedzają olej :)

Punktów
0
Witam.

witam czy doszedłeś co jest przyczyną braku smarowania? mam tak samo jak ty opisales
pozdrawiam

Do góry Bottom