• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

KIA Cee'd kluczyk nie działa po wymianie baterii.

Matsanches

Początkujący
Punktów
0
Cześć,
wydaję mi się, że wybrałem dobry dział :) Mianowicie rozchodzi mi się o kluczyk i immobilizer. Jestem w posiadaniu KIA Cee'd z 2009 roku oraz dwóch kluczyków. Wymieniałem w jednym obudowę, co wiązało się z wyjęciem baterii. Jak wiadomo, drzwi otwiera ale samochodu już nie odpali. Jak zaprogramować na nowo kluczyk, żeby działał jak należy? W Audi miałem kombinacje przycisków, tutaj ciężko było mi coś znaleźć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Matsanches

Początkujący
Punktów
0
Faktycznie w starym kluczyku znalazlem ten element schowany. Po przełożeniu już będzie dobrze?

Ostatnia edycja:

Matsanches

Początkujący
Punktów
0
Transponder przełożony - samochód nadal nie odpala
Automatyczne połączenie postów:

Transponder przełożony - samochód nadal nie odpsks

Matsanches

Początkujący
Punktów
0
Z tego co widziałem to tak, na ten moment jeden odpala drugi nie. Słyszałem, żeby odłączyć akumulator albo na 15 minut przekręcić stacyjkę nowym kluczem w celu adaptacji.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1864
Miasto
Koszęcin
Transponder wyszedł normalnie czy go wydlubales. Może uległ uszkodzeniu.

DenysRt

Nowy
Punktów
0
Mam ten sam problem. Przeczytałem wasze zalecenia i zrobię to, odpiszę dlaczego klucz nie zadziałał.

Matsanches

Początkujący
Punktów
0
Ja rozwiązałem to tak, okazało się że z mojej winy nie został dopatrzony drugi element transpondera. Są dwie, a ja przełożyłem tylko polowe. Tej drugiej nie zauważyłem…

Do góry Bottom