1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Kia Retona 2,0 td nie odpala

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Mateusz19999, 12-02 18.

  1. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    Witam . Mam problem z kia retona , nie odpala nie idzie zasilanie na pompe ( na zawór), ma może ktoś schemat połączena komputera silnika ?? Może ma ktos jakies sugestie .:)
     
    Ostatnio edytowano: 12-02 18
  2. WOODOO

    WOODOO Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    25-08 14
    Postów:
    1 538
    Docenione treści:
    411
    Miasto:
    WWA
    Warto by było się przywitać (jest od tego stosowny dział), a dopiero potem pisać tematy...:rolleyes::D
     
  3. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    witam nie widziadłem sory .... :) to mam usunąć ten temat czy jak ?
     
  4. BORCAR

    BORCAR Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-07 14
    Postów:
    286
    Docenione treści:
    36
    Miasto:
    Inowrocław
    Adres strony:
    zexel ? rok auta chociaz
     
  5. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    tak pompa wtryskowa, 2002 r .
     
  6. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 651
    Docenione treści:
    677
    Miasto:
    z charakterem
    To to samo co sportage.
    Jest o tym mnóstwo w sieci...
     
  7. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    w sieci nie znalazłem schematu

    skąd sterowany jest plus na zawór w pompie bezpośrednio z komputera ?

    immo gasnie ale nawet z nie zapiętym komputerem gasnie. :( wiec cieżko stwierdzic czy przez immo
     
    Ostatnio edytowano: 13-02 18
  8. WOODOO

    WOODOO Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    25-08 14
    Postów:
    1 538
    Docenione treści:
    411
    Miasto:
    WWA
    Nic dziwnego jak się tak szuka jak czyta regulamin forum... to są wyniki...:meh:
     
  9. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 651
    Docenione treści:
    677
    Miasto:
    z charakterem
    Ban na google ?
     
    Mateusz19999 lubi to.
  10. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    na google nie moge znalesc schematu sterownika tylko cos po chinsku nie ogarne tego . zamiast krytykowac pomóżcie człowiekowi :(
     
  11. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 651
    Docenione treści:
    677
    Miasto:
    z charakterem
    o tej porze jak wszyscy już w domu siedzą to napewno... Wszyscy pojedziemy do firm, żeby odpalić kompa i wstawić ci schemat...
    [​IMG]
    Rano atakuj...
     
  12. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    nie ma problemu , wiadomo ze nie dzis :) . ale pamieajcie o mnie :) z góry bardzo dziękuje
     
  13. MTM

    MTM Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    11-08 14
    Postów:
    3 651
    Docenione treści:
    677
    Miasto:
    z charakterem
    Będziemy pamiętać o Tobie i setkach innych użytkowników forum... A przy okazji o swoich klientach...
     
  14. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    witam i sie przypominam w sprawie retony :)
     
  15. BORCAR

    BORCAR Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-07 14
    Postów:
    286
    Docenione treści:
    36
    Miasto:
    Inowrocław
    Adres strony:
    Zrób tak , podłącz tester diagnostyczny, daj + bezpośrednio z aku na świece, i w momencie próby komunikacji z kompem silnika , uruchom silnik, jak zapali to ci powiem co jest
     
  16. Mateusz19999

    Mateusz19999 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    12-02 18
    Postów:
    8
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    nie odpalił
     
  17. BORCAR

    BORCAR Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-07 14
    Postów:
    286
    Docenione treści:
    36
    Miasto:
    Inowrocław
    Adres strony:
    A czy podczas komunikacji nastawnik w pompie zaczął chodzic ?