• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia Rio II 2008 1.4 Benzyna + LPG nie odpala za pierwszym razem

Palon2

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich forumowiczów :)
Pacjent - Kia Rio 2008 rocznik. Benzynka + instalacja LPG BRC.
Problem - Nie odpala za pierwszym razem (póki co jeszcze nie zdarzyło się by nie złapała za drugim). Po wejściu do auta i włożeniu kluczyka do stacyjki wszystko zachowuje się normalnie - pojawiają się ikonki, później gasną, włącza się radio itp. Przy próbie zapłonu zaczyna kręcić i dochodzi do momentu w którym już prawie wydaje się, że odpaliła, obroty skaczą delikatnie (maks 500 obrotów) ale jednak nie jest w stanie ostatecznie tego z siebie "wydusić". Za drugim razem odpala już normalnie. Sprawdziłem napięcie na akumulatorze i jest dosyć niskie, bo ok. 11,8V (sprawdzałem o poranku, 12h od ostatniej jazdy). Akumulator jest nowy - wymieniony w tym roku w styczniu.

edit. Mam też nagranie tego jak to wygląda: https://youtube.com/shorts/_Nc-uhF_Uis

Grzegorz.Józefów

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
394
Miasto
Józefów
Nikt nie ma pomysłu? Myślałem o pompie paliwa albo zapchanym filtrze paliwa? Ma to sens?
Czekaj, czekaj już wyciągam szklaną kulę i mieszam w niej szukając rozwiązania Twojego problemu...
? czego oczekujesz chłopie że ktoś "zdalnie " Ci powie co sie popsuło w twoim pojeździe
do mechanik na diagnostykę marsz

Palon2

Nowy
Punktów
0
No do tego chyba służy to forum, by zadawać na nim pytania? Chciałbym mieć przynajmniej jakiś trop co by to mogło być, bo znając życie mechanik będzie wymieniał sobie na chybił trafił, aż zacznie działać ;)

Do góry Bottom