• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kierunkowskazy Opel Astra F

siwy_gt

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z niedziałającymi kierunkowskazy w mojej Astrze F 93r, a mianowicie nie działają kierunkowskazy po lewej stronie prawa działa. Sprawdziłem żarówki, przewody, bezpieczniki, przeczyściłem wszystkie styki i nic, potem myślałem że to morze przełącznik ale jak włączę awaryjne to tez działa tylko prawa strona więc nie wiem. Morze miał ktoś podobny problem lub wie co morze byś przyczyna tej awarii.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
może przełącznik od kierunków, byłeś blisko ale nie dojrzałeś, ja już to robiłem w ojca astrze kiedyś, rozbierasz ten przełącznik i doginasz blaszki żeby łączyły bo jedna z tych blaszek może już dobrze nie łączyć i przez to możesz mieć wszystkie kierunki na awaryjnych a wątpie by akurat przekaźnik od kierunków padł akurat na jedną stron. Mówie rozbierz przełącznik i sprubój dogiąć blaszki, tylko uważaj bo Ci sprzęczynki powypadają jak będziesz go rozbierał ale on jest zajebiście prosty do złożenia.

Pzdr

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Kolega wyżej dobrze gada, przęłącznik kierunkowskazów ale czasem możesz nad nim dużo nerwów stracić także uważaj.

Do góry Bottom