• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klimatyzacja w ciągnikach rolniczych

Korbial

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry,
Czy w fabrycznie nowych ciągnikach rolniczych producent nabija klimatyzację czynnikiem w stu procentach czy tylko minimalną ilość na rozruch klimy, a resztę powinien nabić sobie właściciel?
Z taką sytuacją spotkałem się ostatnio u jednego z producentów.
Proszę o info co myślicie?

Pozdrawiam

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2039
Miasto
Kaczory
Nie znam sie, ale wydaje mi sie ze jak kupuje sie cos nowego to powinno byc gotowe do używania.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
70
Nie spotkałem się
Ostatnio ściągnąłem gaz i nabilem jaguara sieczkarnie i powinno być 1500g brakowało 30g. New Holand nowy kombajn to samo
Automatyczne połączenie postów:

Idąc tropem przykładu paliwa silniki nie powinny mieć oleju

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2039
Miasto
Kaczory
To tak samo jak z paliwem - kupujesz nowe auto i niestety nie jest zatankowane POD KOREK.
Tylko ze paliwo jestes w stanie uzupelnic sam bez posiadania jakiegokolwiek sprzetu (no chyba ze mowimy o portfelu).
A z klima to tak jakbys kupowal lodowke i musial sobie dobijac gazu.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
193
Miasto
Rzeszów
W sprzęcie rolniczym jakoś mnie to nie dziwi szczególnie, prawdę mówiąc. Znam ze słyszenia historię, że typ wyjechał nówką New Hollandem z salonu i do domu nie dojechał, bo się po drodze coś w skrzyni spieprzyło. Taka to najwyższa jakość.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1844
Miasto
Koszęcin
Biedy nie ma na alle dokupisz małe jednorazowe butle z czynnikiem jaki chcesz. Do tego przewód z zegarem. W Chryslerze zawsze mam w butli turystycznej zapas 1 kg. Bo jak.mi klima gdzie we Włoszech przestanie działać to kapa

Do góry Bottom