• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucz udarowy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1801
Miasto
Koszęcin
A ja od lat pneumatyka. Jedyne co mi padło to grzechotka 1/4

Ursusraketa

SuperMechanior
Punktów
62
Pneumatyka nic nie zastąpi znacznie mniejsze rozmiary sam mam pełną szafę w ciasne miejsca ,ale normalnie to tylko elektryk jednak ten przewód nie potrzebny do niczego .

pawcar

SuperMechanior
Punktów
894
Miasto
Manchester
Miwaukee - ale cena. Zobaczcie sobie torque test channel na yt Tam ma tabelki z testami.

Są inne mniej znane marki, które tez robią robotę.

melas

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
WRZEŚNIA
Nie polecam ingresol dwóch znajomych ma te udary jeden remintował po 2latach a drugi warsztat nie może już go wyremontować brak części. Średnia żywotność to 2 lata. W jednym i drugim uszkodzenia doznał udar mechanika
.

kryśka

Początkujący
Punktów
0
Jak dbasz tak masz ją używam ingresoll od 4 lat warsztat i wulkanizacja i jedno co trzeba było wymienić to styki , ale to jest normalne w elektrykach, nie zmienia to faktu że ciągle są w użyciu pneumatyczne klucze.
Automatyczne połączenie postów:

Części są dostępne tylko chodzi o opłacalności naprawy bo to nie jest typowy chinol i nie znajdziesz części na olx tak jak i do milwaukee to są narzędzia profesjonalne, a i w tych też zdążają się buble .

Ostatnia edycja:

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
293
Miasto
Wasilków
Ja mam starą serię 18v rooks. Sprzęty nie do zajechania, mały chyba 350 nm duży chyba 1200, w małym dwa razy stawał udar, ale wystarczyło rozebrać główkę odbić młotkiem i dać smaru. Deszcz, nawet śnieg, nic ich nie rusza. Jedynie w małym po 1,5 roku padła bateria, ale nowa grosze kosztowała. Jak te nowe 20v nie wiem, ale stare polecam całym sercem

Do góry Bottom