1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

kod błędu

Dyskusja w 'Silniki diesel' rozpoczęta przez użytkownika henieknh, 11-05 18.

  1. henieknh

    henieknh Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-01 16
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    KATOWICE
    ford transit 2013 wyszedł błąd P2463 czy mogę prosić o wyjaśnienie z czym to jest związane kilka tygodni temu był wypalany filtr cząstek stałych
     
  2. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    366
    Docenione treści:
    45
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    P2463 - filtr cząstek stałych ( zatkanie / nagromadzenie sadzy )
     
  3. henieknh

    henieknh Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-01 16
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    KATOWICE
    kilka tygodni temu był wymontowany i wypalany filtr cząstek stałych,zrobione 300km
     
  4. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    366
    Docenione treści:
    45
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Widocznie nie do końca wszystko jest zrobione. Błąd sam z siebie się nie pojawia.
     
  5. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 045
    Docenione treści:
    560
    Miasto:
    Szczecin
    Trzeba usunąć przyczynę zapychanie się DPF-u.:(
     
  6. suse1

    suse1 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    18-01 15
    Postów:
    920
    Docenione treści:
    163
    Miasto:
    Olkusz
    wypalony czy spalony a może stopiony a może po prostu olej pije jak żul jabole hhmmm
     
  7. Pawel23

    Pawel23 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    7-03 18
    Postów:
    30
    Docenione treści:
    3
    Miasto:
    Wolomin
    hmm postawil bym na to ze juz po dpf jaki przebieg masz?
     
  8. henieknh

    henieknh Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    13-01 16
    Postów:
    12
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    KATOWICE
    293000 ale trzy tygodnie temu był demontowany i oddany do firmy która wypala dpf
     
  9. dimitriew

    dimitriew Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-06 11
    Postów:
    727
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Radom
    Może masz nieszczelny dolot lub wtryski leja, wiec szybko tym sposobem zapycha DPFa. Jaka roznica cisnienia na postoju i przy przegazowaniu - wiecej niż 150 mbar?
     
  10. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 045
    Docenione treści:
    560
    Miasto:
    Szczecin
    150 ale chyba MPa miało być w pytaniu.
     
  11. Diagbox10

    Diagbox10 Bywalec

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    1 507
    Docenione treści:
    76
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    150 Mpa to 1500 barow. Jemu chodzilo chyba o roznice miedzy czujnikami przed i za filtrem a nie o cisnienie paliwa, albo o cisnienie w dolocie
     
  12. mechanik.k

    mechanik.k Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    3-02 15
    Postów:
    4 328
    Docenione treści:
    1 353
    Miasto:
    London Tottenham
    Adres strony:
  13. Bartek4x4

    Bartek4x4 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    21-02 16
    Postów:
    2 285
    Docenione treści:
    372
    Miasto:
    Lubliniec
  14. gtszudi

    gtszudi Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    18-08 17
    Postów:
    762
    Docenione treści:
    125
    Miasto:
    Pruszcz Gdański
    a moze zawartosc popiolu ktorego wypalic sie nie da , jest na tyle duza ze komp pokazuje ze filtr jest zatkany ?
     
  15. skrzypa

    skrzypa Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    18-11 16
    Postów:
    74
    Docenione treści:
    3
    Miasto:
    Gorzów
    Miałem tak z fiatem Croma ze na 6 wyskakiwał check i auto zamulone . Z błędów cały czas zatkany dpf ale w parametrach pokazywał stopień sadzy 72% i mi nie pasowało . Wyczyściłem Egr dalej nic . Wyciągnąłem kolektor z klapami został wymieniony na nowy auto amiga po błędzie nie ma śladu . Sprawdź w parametrach czy masz wartość zapchania filtra
     
  16. dimitriew

    dimitriew Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    16-06 11
    Postów:
    727
    Docenione treści:
    194
    Miasto:
    Radom
    Pytanie dotyczyło różnicy ciśnienia DPF,a wiec wartości w mbar.
    Autor tematu pewnie pojecham na majówkę, więc dyskusja rozpocznie się w poniedziałek.
     
  17. Stanisław 1946

    Stanisław 1946 Weteran Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    23-08 13
    Postów:
    4 045
    Docenione treści:
    560
    Miasto:
    Szczecin
    Od amatora za wiele się nie dowiemy.
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. ford kod błędu P 2463