• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kod do radia VW Jetta

kry$t

Początkujący
Punktów
0
Cześć,
potrzebuje pomocy w postaci kodu do radia lub chociaż nazwy radia, które posiadam.
W dokumentach, które znalazłem w samochodzie znalazłem taką karteczkę. Od razu dodam, że nr VIN podany na kartce jest inny niż nr VIN auta, natomiast w kodzie brakuje jednej cyfry...
Czy moglibyście mi pomóc i wgl zweryfikować czy ta kartka, ma cokolwiek wspólnego z tym radiem?
vw jetta mk5 z 2007 r.
vin.jpg
radio.jpg

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
na kartce to nie nr VIN :D
Sprawdź na radiu czy się zgadza.Domniemam,że tak :D

A skąd ta teza ,że ma być pięć cyfr/liter ?

kry$t

Początkujący
Punktów
0
żebym sprawdził na radiu, to muszę je wyjąć tak? Z tym raczej sobie sam nie poradzę, nigdy tego nie robiłem

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Zdemontuj ramkę/czoło wokół radia a reszta to już prościzna ;)

kry$t

Początkujący
Punktów
0
na kartce to nie nr VIN :D
Sprawdź na radiu czy się zgadza.Domniemam,że tak :D

A skąd ta teza ,że ma być pięć cyfr/liter ?
podczas wpisywania kodu, jest miejsce na 5 cyfr. Te 4, które są na kartce wpisałem, jednak nic to nie dało

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
a w jaki sposób akceptowałeś/zatwierdzałeś ?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Nie ma takiej możliwości, żeby był kod 5 cyfrowy, wpisz kod i zaakceptuj po prawej stronie OK. Tak po za tym karteczka to raczej nie z tego radia, te radia mają nr seryjny zaczynający się od VWZ1Z7 a nie ja u ciebie VWZ1Z2, wyjmij radio jak kolega napisał i tam masz nr seryjny wtedy go porównasz z kartki

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Nie ma takiej możliwości, żeby był kod 5 cyfrowy, wpisz kod i zaakceptuj po prawej stronie OK

Ale przed tym dla pewności sprawdził bym numer seryjny ot tak :D a i zwrócił bym uwagę na czwartą cyfrę kodu ;)

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Ale przed tym dla pewności sprawdził bym numer seryjny ot tak :D a i zwrócił bym uwagę na czwartą cyfrę kodu ;)
Kolego, numer seryjny z kartki pochodzi z radia beta a on ma MFD, lepiej wyjąć jak mówisz jak je blokować,

kry$t

Początkujący
Punktów
0
1.jpg
patrząc na powyższe zdjęcie, brakuje mi tam jednej cyfry. Mimo to kliknąłem ok ;d i wyszło
2.jpg

Do góry Bottom