• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kodowanie VCDS deaktywacja front assist

Zbyss

Nowy
Punktów
0
Miasto
Toruń
Witam serdecznie. Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż jest to mój początek jeśli chodzi o kodowanie i program vcds więc proszę o wyrozumiałość. mam taki problem z seatem Ibizą rok 2017 (model V) wersja silnikowa 1.4 TDI 75 KM 55 kWh bawiąc się programem vcds włączyłem funkcję Front Assist. Auto nie jest w nią wyposażone i na desce pojawia się komunikat „front assist niedostępny” i pali się kontrola żółty trójkąt. Niestety nie mogę tego wyłączyć, pomimo odhaczenia wszystkich opcji Lane Assist problem nie znika, po przekręceniu kluczyka ponawia się komunikat i pali żółta kontrolka. Proszę o pomoc jak to wyłączyć?czy opcja przywrócenia ustawień fabrycznych pomoże?z góry dzięki za podpowiedź i pozdrawiam

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
A wystarczy przed zabawą VCDS-em skopiować kodowanie auta przed zabawą aby w przypadku kłopotów wkleić kod kodowania i go zapisać aby nie mieć tego typu problemów. Teraz mleko się wylało i trzeba kombinować.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
97
Prawdopodobnie dopisało ci go w kilku miejscach, jak masz pomocnika to sobie poradzisz sprawdź czy masz odpowiednie kodowania w
01- Engine
03 -ABS
09-Gateway
17- Instrument
5F-Radio
A5-Front Camera

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116