• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kody do radia czy powinny być płatne?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1751
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Jak mam ci to udowodnić?:)
NA ZACHODNICH FORACH,ŻEBY SIĘ DOSTAĆ MUSISZ WYKAZAĆ SIĘ WIEDZĄ.
dostajesz szybkie pytanie i musisz odpowiedzieć i to w czasie teraźniejszym a nie że sobie wygooglujesz odpowiedź za 2 godziny

Jacku, ile razy gadalismy przez tel, tyle każdy z nas był mądrzejszy ;) jak wiadomo, nie ma ludzi od wszystkiego... Jedni są od mechaniki , inni od prądów i elektroniki.

Wykazując się wiedzą chłopaku...
Ostatnio usłyszałem odpowiedź co jest od wszystkiego.
Dwie ręce i głowa- TO JEST NAJLEPSZY KOMPUTER

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Hahaha... Przecież niektórzy piszący tu tematy mają podobno bana na Google i bana na samodzielne używanie mózgu...

tomekmajster

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Białystok
MTM nie Ciebie pytałem. W sumie jestem za opłatami za kody ze względu na skalę i bezczelność niektórych proszących. Tylko widzę w jaką stroną to idzie. Zaraz się zaczną pomysły: pomogę jak masz 500 postów, albo przesyłanie dowodów na działalność gospodarczą. Już jedno takie forum jest.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Jak mam ci to udowodnić?:)
Odpowiedz mi na pytanie:
W silniku 6 cylindrowym rzędowym diesla, autobus, rozrząd na kołach zębatych bez znaków, jedynie na kole zamachowym są wypisane stopnie wyprzedzenia zapłonu :D masz do zamontowania pompę wtryskową wcześniej zablokowaną tak aby podawała paliwo na pierwszy cylinder :) przed zamontowaniem trzeba sprawdzić i ewentualnie pokręcić silnikiem tak aby pierwszy tłok był w górze no i jeszcze jeden szczególik trzeba sprawdzić na tym pierwszym cylindrze :D żeby silnik odpalił wiesz o co chodzi? Pytanie za 100 pkt. ;)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nie chwal się Daniel bo zaraz nam zarzuca, że to spisek...
Ja Wiem, że za kod do Vki ci wisze, ale nie mów że takie cuda i się płaci... Nie ma nie było, nie ma co szukać ;)

tomekmajster

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Białystok
Odpowiedz mi na pytanie:
W silniku 6 cylindrowym rzędowym diesla, autobus, rozrząd na kołach zębatych bez znaków, jedynie na kole zamachowym są wypisane stopnie wyprzedzenia zapłonu :D masz do zamontowania pompę wtryskową wcześniej zablokowaną tak aby podawała paliwo na pierwszy cylinder :) przed zamontowaniem trzeba sprawdzić i ewentualnie pokręcić silnikiem tak aby pierwszy tłok był w górze no i jeszcze jeden szczególik trzeba sprawdzić na tym pierwszym cylindrze :D żeby silnik odpalił wiesz o co chodzi? Pytanie za 100 pkt. ;)

A zdajesz sobie sprawę, że na forum są ludzie o różnych specjalizacjach, elektronicy, mechanicy, ludzie od wydechów, lpg itd. Poziom wiedzy i doświadczenia zawodowego też jest różny.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
W różnych sklepach spotykałem różne kasjerki... Każdy sklep jest inny... Wiesz co to infenion?
Po to są działy na forum...

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Odpowiedz mi na pytanie:
Jak wymienić turbinę w UTD20??? I nie szukaj w google - wykaż się... :D Ci co poznali prawdziwe życie i mają jaja wiedzą co i jak... :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Jak wymienić turbinę w UTD20??? I nie szukaj w google - wykaż się... :D Ci co poznali prawdziwe życie i mają jaja wiedzą co i jak... :D
Moje pytanie dotyczy prostego starego dizla na mechanicznej pompie wtryskowej :) każdy mechanik powinien to umieć a wymiana turbiny w konkretnym aucie to kwestia doświadczenia, ty ją wymienisz szybciej w tym silniku a ją wymienię szybciej w 2,5 tdi BPC :)

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Moje pytanie dotyczy prostego starego dizla na mechanicznej pompie wtryskowej :) każdy mechanik powinien to umieć a wymiana turbiny w konkretnym aucie to kwestia doświadczenia, ty ją wymienisz szybciej w tym silniku a ją wymienię szybciej w 2,5 tdi BPC :)
UTD20 jest niedoładowany... :)a jego konstrukcja to lata 60... ;)

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Forum mechanika, jak sama nazwa wskazuje służy do wymiany wiedzy między mechanikami. Powinniśmy gonić jednostrzałowców, którzy przychodzą tu zadać pytanie bo pewnie nieuczciwy mechanik chce z nich zedrzeć kasę i oszukać... Nie wiem czy to wykonalne, ale fajnie by było , żeby przed utworzeniem posta padło pytanie dotyczące wiedzy z mechaniki, oczywiście z krótkim czasem na odpowiedź. Wiesz , piszesz posta, nie , to piszesz w dziale ,, ośla łączka''.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Powinniśmy gonić jednostrzałowców, którzy przychodzą tu zadać pytanie bo pewnie nieuczciwy mechanik chce z nich zedrzeć kasę i oszukać...
Jak myślisz skąd klienci mają takie przekonanie, że mechanik chce oszukać?? Do puki będzie to zawód otwarty a bezrobocie i płaca minimalna na takim poziomie na jakim jest to nie dziw się, że dużo garażowców / Januszów / stodolników będzie partoliła rynek a zrażeni klienci będą podchodzić do każdego mechanika jak do oszusta.
Przykłady z mojego podwórka:
1. Chłop całe życie tyrał w hurtowni mięsa. Lekki cwaniak ze wsi z niego był więc postanowił dorobić na boku handlując lewizną (kradnąc mięcho z magazynu i sprzedając na boku). Sprawa się rypła i typ w wieku 50+ wyleciał z roboty (za porozumieniem stron). Co zrobił?? Dotacyjka, zakup jakichś gratów + odnowienie stodoły i otworzył prężnie działający warsztat.... Umawia się z klientami na niską cenę po czym dowala + 50-75% przy odbiorze bo rzekomo coś tam wyszło. O jakości świadczonych usług nawet pisał nie będę...
2. Łepek poczuł się mocny w VAGu i postanowił robić Passaty, Audi i inne taczki zasilane gnojem. O ile początkowo jakoś mu tam szło ze starszymi gównowozami o tyle później zaczęły się schody. Pierwszy strzał 2.0TDi - koleś zlecił wymianę płynu i oleju - "mechanik" zdiagnozował UPG. Wziął się więc do roboty i tak robił 2 razy... Zdjęcie czapki - robota-założenie - odpalenie - brak sukcesu! Więc odpalenie z plaka i osiągnięty sukces połowiczny - poleciały zawory :D... Czapka znowu w górę, dodatkowa robota i złożenie do kupy. Próba odpalenia - brak sukcesu. Plak na maksa - coś załapało ale wałek rozrządu pękł na pół... :D... Co się okazało? Łepek był na tyle mocny w VAGu, że stwierdził iż na blokady to tylko frajery ustawiają. Każda próba odpalenia kończyła się kolizją. Samochód stał na stanowisku 2tygodnie. Klient odebrał samochód z długim rachunkiem i niezłą sumą do zapłaty. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ten "mechanik" zgonił problem na poprzedniego serwisanta... :D
Życie.

tomekmajster

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Białystok
Kto zgłasza się na chętnego przepytania 110 000 użytkowników forum? ;) A tak na poważnie to sprawdzanie czy ktoś jest z branży jest bez sensu. Jak ktoś pisze, że zaświecił mu się trybik i co to może być to co tu weryfikować. Od razu widać czy ktoś jest mechanikiem czy nie. Pod takim postem koledzy posiadający działalność powinni zaprosić do swojego warsztatu i tyle.
Wracając do tematu to jak będę potrzebował kodu to chętnie zapłacę.

Do góry Bottom