• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kody wtrysków od której strony Mini r56 n47 1.6D 112HP

krzys1540

Uczestnik
Punktów
1
Witajcie,
Mam pytanie jak to jest w samochodach mini z kodami wtrysków. Pacjent to mini r56 n47 1.6d 112hp. Silnik jest tam ułożony wzdłużnie. Kody na moje powinno dopisywać się od strony rozrządu jako pierwszy do ostatniego. Sytuacja ma się tak że odpinając „ostatni” wtrysk od rozrządu czyli licząc że pierwszy jest od strony skrzyni to wtrysk od strony osprzętu, wyskakuje mi w diagnostyce błąd wtrysku pierwszego.
Kody w mini miałem też tak dopisane czyli wtrysk pierwszy to był kod ostatniego wtrysku od strony rozrządu (czyli pierwszego od lewej strony).
Orientujecie się jak to powinno być ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
a czy aby n47 nie ma rozrządu od strony skrzyni?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
U la la, zaczynamy dopiero przygodę, co? :p
R56 ma silnik poprzecznie a nie wzdłużnie.
N47 ma rozrząd od strony skrzyni.
Jeśli po odpięciu masz błąd wtrysku nr 1 i tak go sterownik identyfikuje, to jaki problem?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
Kiedyś tak chciałem ustalić w mini z silnikiem 1.6 HDi i zonk, odłączenie wtrysku nie powodowało błędu, podejrzewam, że trochę błędów z tabeli ubyło( w sumie praktycznie nic nie zapalało błędu). Jeszcze spróbuj odczytać kody wtrysków ze sterownika i porównać

Do góry Bottom