• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Konserwacja podwozia focus mk3

spqrse

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Łódz- Warzsawa
Cześć,
Kupiłem Forda focusa mk3 z 2011 roku i auto wymaga konserwacji podwozia. Oglądałem wiele focusow i 80% miało problem z korozją. Nadwozie jest bardzo ładne, całe w oryginalnym lakierze bez rdzy, ale podwozie niestety ma rdze.

Na jaki koszt mogę się nastawiać jak zlecę konserwację warsztatowi? Podejrzewam, że konieczne jest piaskowanie, chociaż ja bym został przy neutralizatorze rdzy i farbie.

Polecacie jakiś dosyć tani warsztat w okolicach Grójca lub Piotrkowa trybunalskiego? +-80km od tych miast.

Jak zły wątek to proszę o przeniesienie,

Ostatnia edycja:

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
571
Firmy od konserwacji do których dzwoniłem mówiły o piaskowaniu całego podwozia i nie było mowy o raczej punktowej konserwacji...
Chopaku piaskuj, konserwuj nawet i po 10 tys...ci tak wypiaskują, że za 3 lata na przeglądzie będziesz płakał.

Jakbym miał kanał lub podnośnik to sam bym to zrobił w 1 dzień
To zrób na dwóch podnośnikach w dwa słoneczne dni...na zielonej trawce pod lasem.

Dobra, koniec tego pindolenia.

Chłopie trafisz na uczciwy warsztat...zrobią uczciwie i wezmą uczciwą zapłatę za robotę. Źle trafisz, będziesz za 3 lata płakał jak bóbr.
Bą włajaż.

spqrse

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Łódz- Warzsawa
Uczciwy warsztat, są jeszcze takie? W poprzednim aucie to jeden z najlepszych warsztatów w Łodzi źle mi czujniki od dpf, turbiny i innych czujników podpiął. Juz nie pamiętam dokładnie ale kostki pasowały i pomieszały. Tacy zawodowcy za >150/h 4 lata temu. Firma na B przy rzgowskiej niedaleko McDonalda.

Kupiłem taki spray. Może się uda :)

Załączniki

• 20240512_110341.jpg
    20240512_110341.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 6

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Uczciwy warsztat, są jeszcze takie? W poprzednim aucie to jeden z najlepszych warsztatów w Łodzi źle mi czujniki od dpf, turbiny i innych czujników podpiął. Juz nie pamiętam dokładnie ale kostki pasowały i pomieszały. Tacy zawodowcy za >150/h 4 lata temu. Firma na B przy rzgowskiej niedaleko McDonalda.

Kupiłem taki spray. Może się uda :)
Kolego ale rdza zaczyna się od środka elementu a nie od zewnątrz, to metal się utlenia od środka i postaje pierwsze ognisko, dlatego warto porządnie oczyścić każdy element jak najdokładniej i najgłębiej. Ci ci da ten spray? Bez odpowiedniego przyszykowania, za sezon wróci problem

Do góry Bottom