• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kontrolka ABS i ESP / Mercedes klasy A

Angie

Początkujący
Punktów
1
Witam serdecznie :)
Otóż.. W aucie często włącza się ta kontrolka, kiedyś była i znikala. Odkąd auto odebrałam od mechanika to ciągle włączona, przez co na badaniu technicznym odmówiono mi badań, już na starcie.
Czytałam trochę, zrobiłam restart kierownicy przy włączonym silniku (po 3 razy w lewo i prawo). Nic nie dało. Poszłam tropem wyrównania ciśnienia w oponach. Też nic nie dało. Podejrzewam problemy z elektryka. Oprócz tego nie ma większych problemów. Czasem coś mi "pika" gdzieś chyba z lewej strony od strony kierowcy, ale tak jakby z góry. Partner mówi, że on to słyszy tam od strony lusterka, nie mniej jednak z góry ;) być może wysoki poziom płynu i benzyna się dostaje (?) tak słyszałam ;)
Może rozstaw kół? Dodam, że ABS działa, przy hamowaniu gwałtownym "wypycha" mi stopę
Mercedes rocznik 1999, benzyna

Hmmm co myślicie o tym? :)
Przy założeniu że to rozstaw kół, osi, dużo naprawa kosztuje?

Do elektryka oczywiście auto zabiorę, ale jestem ciekawa Waszych "pomysłów"

Pozdrawiam cieplutko ;)

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Jak by co to ja bede sprzedawał te "kabelki" :)
Ja nie wiem dlaczego jeszcze nie ma kabelka ktory podłączony pod komputer i samochód diagnozuje błędy przez to forum
Juz są takie kabelki - nawet bardzo dobrze dziala transfer oraz transkodowanie w czasie rzeczywistym - sam balem widzial po czesci w kilku projektach - czy to przyszlosc - nie sądzę , dla malych za drogo - sredni sa wybredni i twierdza ze wszystko maja i zrobia tym co maja a najwieksi gracze hmm- maja wszystkiego full i na wszystko.

Do góry Bottom