• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

konwersja f10 us na ece

mazaki

Nowy
Dołączył
24.08.2020
Postów
4
Punktów
0
Wiek
39
Hej , uzbroilem sie w enet + esys i bmwicoder , auto dotarlo z usa i trzeba je przekodowac na europe
pomoze ktos od czego zaczac i w jakiej kolejnosci przekodowac moduły :)
 

slawek1

SuperMechanior
Dołączył
20.01.2012
Postów
460
Punktów
174
Wiek
44
Miasto
Świdnica
Jesli to twoje początki z esysem to obawiam sie ze nie dasz rady
 

WOODOO

SuperMechanior
Dołączył
25.08.2014
Postów
5174
Punktów
2511
comment_EPVZ1stFmtNkjO5Pri7F9ERo7xA6ndQP.gif Coś czuję, że będzie wesoły temat...:)
 

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
8.02.2019
Postów
588
Punktów
102
Na poczatek od VO zaczni
1. Z VO usuń język angielski i wstaw Polski 8A1 i usuń dvd code region 1 i wstaw dvd code region 2
2. Przekoduj NBT i Kombi w celu zastosowania nowego VO
3. Przestawiasz w NBT i |Kombi jednostki z mil na km oraz w NBT zmieniasz ustawienie radia z US na ECE żeby wyświetłało Ci europejskie
4. Dobrze jest jeszcze w NBT przestawić sdars na notactive i INPUT_US na not active
5. Aktualizujesz mapę na europę np przez Dr Gini . czy inny rozpierdalacz
6. W sterownikach swiateł przednich wyłaczasz amber light na off i światła obrysowe bo amerykańce swiecą migaczami non stop jako światłami postojowymi
Tempomat, speed limit i ograniczenie prędkości będą w milach jeśli nie wymienia sie licznik.
Tak czy inaczej stabilna glowica i zasilacz bo zobaczysz ciemnosci- a z tym co masz to nawet CAS a nie postawisz do zaplonu :)
 

mazaki

Nowy
Dołączył
24.08.2020
Postów
4
Punktów
0
Wiek
39
dziekuje !! odezwij sie na Pw prosze , podesle cos na "izotonik" bedzie jak znalazl na upalne dni :)
 

MariuszUK

Bywalec
Dołączył
20.10.2012
Postów
58
Punktów
2
Wiek
60
Miasto
Cambridge UK
Witam !!
Mam pytanie dotyczące kodowania . Grzebałem w HU_NBT i po tym grzebaniu wcięło mi dzwięk . Zmieniłem FO z USA na PL , usunąłem Radio USA ustawiłem ECE , język wiadomo MASTER_PL itp podobne rzeczy .Nie gra radio kompletnie . Dzwięk w głośnikach jest ale tyko gong . Wyczytałem że trzeba zakodować inne moduły aby poinformować o zmianach . Ponoć można to zrobić jednym kliknięcie w E-Sysie . Jak to zrobić ? Mogę liczyć na jakąś pomoc ? Pozdrawiam M
 

MariuszUK

Bywalec
Dołączył
20.10.2012
Postów
58
Punktów
2
Wiek
60
Miasto
Cambridge UK
Mowilem od początku ze bedzie słabo. Jakies błędy ?
Żadnych . Doczytałem że może tak być po kodowaniu jeśli nie zrobi się potem całości . Ale jak to zrobić ( podobnie jak w NCSEpercie to wiem ) w Esysie aby jednym kliknieciem poinformować pozostałe moduły to nie wiem . Stąd moje pytanie
 
Do góry Bottom