• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Korzyści z dołączenia do sieci Q-Service, Premio, Driver, Bosch itp.

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Na forum jest podobny temat z tym że tamten domyślnie ma dotyczyć sieci gazowników.
Mnie interesuje na jakie korzyści mogą liczyć członkowie sieci zajmujących się obsługą opon albo tzw. szybkimi naprawami? Oprócz umieszczenia adresu punktu usługowego na stronie internetowej sieci to jest jeszcze co....? Jednolita wizualizacja zewnętrzna zapewne jest płatna. Może jako zachęta jakieś szkolenia ... pewnie raz w roku? Ktoś może uczestniczy w którejś z wymienionych albo podobnej i chciałby podzielić się tą tajemną wiedzą co to faktycznie daje? Bycie częścią Q-service uprawnia do jakiegoś rabatu w IC ?

Drugie pytanie dotyczy sieci punktów montażu Oponeo. Z tego co mi się wydaje nie ma jakiś wyśrubowanych wymagań. W drugą stronę oferują umieszczenie adresu naszego punktu na ich stronie internetowej, możliwość zamówienia dostawy opon przez klienta bezpośrednio do wybranego punktu montażu i program do obsługi zapisów klientów. To tak z pamięci na szybko. Jak czegoś brakuje to może ktoś uzupełni ;-)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Korzyści takie że jesteś trochę lub całkiem uwiazany, coś tam może tańsze graty będziesz miał i dadza ci może raz w roku kombinezon do roboty z ich logiem i jakie szkolenie darmowe .
Niejest to robione poto żebyś Ty miał korzyści, najwięcej korzyści mają z ciebie ale oni. Rozmawiałem z dwiema firmami które przynależą do tego interesu, wnioskuję po rozmowie że drugi raz by tego nie zrobili i wyglądają końca umowy.
To wszystko pięknie ładnie wygląda na początku i jest jak z kredytem-ty masz być wydymany. Bardzo też się cieszy handlowiec który cię w to wkręci i podpiszesz kwity, on dostanie jakąś prowizje/lub coś w ten deseń a potem ma cię w h..
Bardzo chętnie poczytam jak ktoś się pławi w tych korzyściach i więcej mu do szczęścia nie potrzeba w życiu.

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Bardzo ciekawa opinia. Niepotrzebnie ograniczyłem się do tej drugiej strony medalu ... ale dobrze mieć pełen obraz sytuacji. W takim razie piszcie o plusach i minusach takiego układu. Czekamy na kolejne równie ciekawe wypowiedzi :) .

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Plusy
Prosze bardzo ....
Za reklamę płace jakies 30 % ..szyldy , potykacze itd .

Podnosnik wzięty w ramach umowy , spłacam jak chce i kiedy chce
oczywiście jak normy nie wyrobie , nikt mnie nie pogania komornikami

mam dostęp do wszystkich autodat ...esi i reszty ( telefon do działu technicznego)
O drobnicy ....kombinezon nie wspominam
Przez dwa lata była darmowa dla mnie reklama w Janosiku
Za reklamę na portalach tez nic nie płace
Faktem jest ,ze subiektywnie niewiele mi to daje , nie odczuwam tego

nie czuje się jakoś osaczony i wyczekujący końca umowy

minusem jest wyrobienie normy ......zakupy robię pół na pół z innymi hurtowniami.

Jedynie co mnie mocno wkurw...to wpisałem się do dystrybutora
który telefonów nie odbiera i nie potrafi ogarnąć żeby fv zbiorcze wystawiać
osobno na czesci ,osobno na normalia do warsztatu

to nie wina sieci , tylko mój pech ....dwie raty mi zostały do spłacenia
i ....idzie nowe

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Jeśli chodzi o Oponeo to nie masz w zasadzie żadnych obostrzeń ani wymagań. Zniżki raczej są iluzoryczne, rzadko kiedy kupisz te opony 10 zł taniej chociaż niż klient

Do góry Bottom