• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Który kupić do 15 tysi?

Łonder

Początkujący
Punktów
0
Witam Wszystkich Serdecznie;

Od paru m-cy czytam, czytam i czytam różne fora aby pogłębić swoją wiedzę nt różnych aut, przygotowuję się na wiosnę do zakupu auta i proszę o wskazanie mi którą drogą mam pójść, wytypowałem kilka konkretnych aut benzynowych z lat 2002-2004 bo na ten wiekowy mnie będzie stać (diesla nie chcę):

1. Volvo v40 T4;
2. Ford Mondeo Mk3;
3. VW Passat B5 FL 1,8T;
4. Opel Vectra C;

I raczej z powyższych typów będę wybierał.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Też postawił bym na VW, i silnik dobry do LPG

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
kolego jak chcesz instalacje LPG to kup auto które jeździło na paliwie i sam wsadź LPG. Kilkanaście lat temu tak zrobiłem i byłem bardzo zadowolony, tak samo zrobiłem z silnikiem 1.8 125km w a3 prócz wymiany filtrów przy LPG nie tykałem palcem... 1,8T jeździło sie dużo lepiej, ale zmieniłem na a3 ze względu na wielkość bo teraz śmiga tym dziewczyna, a ja od święta;p

goralpio

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
mława
1,8 turbo bym się zastanowił , mam nadzieje ze nie jesteś młodym człowiekiem który lubi szaleć bo możssz długo nie najeżdzić a remontować to się ich nie opłaca , przewody i króćce wody słabe pękają puszczają , do tego tem. otwarcia termostatu 100*C , raz przegrzejesz i masz wytarte honowanie i rysy , uszczelniacze zaworowe , a potem pobór oleju i problem jak w oplowskich ecotec 16v ,

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
kolego Łonder sam widzisz że zdania są podzielone, a decyzje musisz podjąć sam :) życzę powodzenia i daj znać na co się zdecydowałeś :)

Łonder

Początkujący
Punktów
0
do wiosny jeszcze chwila i czekam na dalsze podpowiedzi Szanownych Forumowiczów, każdy z 4-ech moich typów jest mi bliski bo same wskazane przeze mnie auta są ciekawe (w tej cenie). Dziękuję za podpowiedzi i jak ktoś będzie miał ochotę to niech zabierze, choćby krótki głos.

azerus11

SuperMechanior
Punktów
6
Mondeo w takiej cenie można znaleźć bardzo ciekawie wyposażone, w miarę dobry rocznik no i ciekawy wygląd :)

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
w mondeo bardzo fajną rzeczą jest podgrzewana przednia szyba...

Yopel1987

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wschowa
nr3. Miałem audi a3 z tym silnikiem, co prawda bez gazu ale przez 1,5 toku to tylko tam rozrusznik regenerowałem raz i nic po za tym

Do góry Bottom