1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Ktag kess

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika piotrek7j87, 25-03 18.

  1. piotrek7j87

    piotrek7j87 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-06 16
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    TM
    Witam mam takie pytanie powie mi ktos czy katg i kess można z jednego sterownika przezucic dane do drugiego tzn mapę,immo?
     
  2. Tom_

    Tom_ Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-10 14
    Postów:
    951
    Docenione treści:
    121
    Miasto:
    Szczytno
    Trzeba też czasem wiedzieć jak to zrobić
     
  3. piotrek7j87

    piotrek7j87 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    15-06 16
    Postów:
    117
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    TM
    TZN? Z czytuje dane z jednego sterownika i robię zapis w drugim

    Ale ogólnie ktag i kessem mozna zrobić takie coś?
     
  4. ecuprojekt

    ecuprojekt Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-03 18
    Postów:
    81
    Docenione treści:
    31
    Miasto:
    Janów Lubelski
    Poczytaj dokładnie co robi Kess a co Ktag. Kess odczytuje/zapisuje po obd więc nie czyta całego sterownika
     
  5. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
    A jesteś pewien że po BDM nie?
     
  6. ecuprojekt

    ecuprojekt Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-03 18
    Postów:
    81
    Docenione treści:
    31
    Miasto:
    Janów Lubelski
    Wystarczy poszukać, poczytac ze portem bdm nie odczyta żadnego sterownika co jedynie to po boot mode jak masz przystawkę.
     
  7. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
    I już z EDC 17 sobie poradzi.
     
  8. ecuprojekt

    ecuprojekt Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-03 18
    Postów:
    81
    Docenione treści:
    31
    Miasto:
    Janów Lubelski
    Pytałeś czy czy jestem pewny czy czyta po porcie bdm a nie o edc17!
     
  9. TOMANOPL

    TOMANOPL Nowy

    Offline
    Dołączył:
    27-02 18
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    LUBLIN
    Wie ktos jak ugrysc volvo mpps
     
  10. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
    Jaki ster?
     
  11. TOMANOPL

    TOMANOPL Nowy

    Offline
    Dołączył:
    27-02 18
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    LUBLIN
    edc 16 przy polaczeniu obd mpps mola o jakis pin do masy

    Czyli musze dobrac sie do ecu i zmasowac ten pin
     
    Ostatnio edytowano: 13-05 18
  12. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    2 519
    Docenione treści:
    290
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Powinno sklonowac kessem albo rozebrac i ma stół.
     
  13. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
    Ja te stery robie galleto po bdm.
     
  14. TOMANOPL

    TOMANOPL Nowy

    Offline
    Dołączył:
    27-02 18
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    LUBLIN
    Czyli mpps bez szans
     
  15. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
    Mam mpps v18. Ala z volvo nie pamiętam już ale miałem jakiś kłopot. Dlatego po bdm je robie.
     
  16. TOMANOPL

    TOMANOPL Nowy

    Offline
    Dołączył:
    27-02 18
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    LUBLIN
    Ok dzieki mam jeszcze dostep do ktaga
     
  17. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
    Jaki model volvo v50 2.4 robi mi 20180513_185745.jpg 20180513_185745.jpg 20180513_185753.jpg
     
  18. TOMANOPL

    TOMANOPL Nowy

    Offline
    Dołączył:
    27-02 18
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    LUBLIN
    no mi tez wyszukuje tylko prosi o zmasowanie pina[na zdiecju to cf19?]
     
  19. slawek2007.28

    slawek2007.28 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    28-02 18
    Postów:
    628
    Docenione treści:
    152
    Miasto:
    Ostrołęka
  20. TOMANOPL

    TOMANOPL Nowy

    Offline
    Dołączył:
    27-02 18
    Postów:
    11
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    LUBLIN
    Tez porzadna maszyna
     

Użytkownicy odwiedzili tę stronę szukając:

  1. kess ktag opinie